FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SRP zatražio glasove za EP jer se bore za socijalističku Europu

PULA, 9. travnja 2013.(Hina) - Predsjednik istarske Socijalističke radničke partije (SRP) Vladimir Kapuralin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU) za njezine građane imati štetne posljedice te je pozvao glasače da na izborima za Europski parlament (EP) daju glas listi te stranke koja se bori za socijalističku Europu.

Po njegovim riječima, Hrvatska je pred završnim činom jednog vrlo štetnog projekta zbog kojeg će njezini građani snositi dalekosežne posljedice.

"Taj događaj hrvatski vlastodršci nazivaju ulaskom ili primanjem Hrvatske u EU premda se o ulasku ili primanju u neku asocijaciju može govoriti jedino kada se radi o ravnopravnim partnerima, a Hrvatska u ovome trenutku to definitivno nije", ustvrdio je Kapuralin.

Smatra da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju (EU) dodatno biti ugrožen položaj radnika, selo i proizvodnja hrane, kako je rekao, "bit će izbrisani, a zemlja i izvori pitke vode prodani ili predani stranom kapitalu".

Kapuralin je pozvao građane koji "ne gaje iluzije da iz Europe sljeduje med i mlijeko" te poglavito one koji nisu izašli na referendum da isprave taj propust te da 14. travnja podupru listu Socijalističke radničke partije koja se bori za socijalističku Europu i zajednicu ravnopravnih naroda i zemalja.

Kapuralin je na konferenciji za novinare govorio i o nedjeljnom skupu u Zagrebu "Ne ćirilici u Hrvatskoj" te je ocijenio da su njegovi sudionici iskazali "zavidnu razinu neznanja".

"Oni su osramotili dio vlastite povijesti jer se varijanta ćirilica koristila nekoliko stoljeća kao glavno pismo u hrvatskim zemljama. Ako društvo koje se okupilo u Zagrebu to ne zna, onda su im manipulatori to trebali objasniti", izjavio je predsjednik istarskoga SRP-a Vladimir Kapuralin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙