FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod osumnjičenog za prijetnju pronađen arsenal oružja

SPLIT, 9. travnja 2013. (Hina) - Više od kilograma i pol privrednog i vojnog eksploziva, štapine, ručne bombe, municiju i minobacačku minu policija je pronašla u kući 51-godišnjaka s područja Marine, koji je zbog nazakonitog posjedovanja zastrašujućeg arsenala, ali i prijetnje smrću, zatvoren i kazneno prijavljen.

U pretragu njegove kuće policija je došla nakon prijave da je 51-godišnjak svom vršnjaku dan ranije prijetio smrću u jednom lokalu u Primoštenu, doznaje se u policiji.

No, uz dokaze za kojima su tragali pronađen je pravi arsenal raznog naoružanja - 1900 komada različitog streljiva, 17 ručnih bombi, okviri za automatsku pušku, kilogram privrednog eksploziva Amonal, pola kilograma vojnog eksploziva TNT, sporogoreći štapin te minobacačka mina, bez eksplozivnog punjenja.

Osim za prijetnju smrću zbog toga je prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanja, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙