FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 9 travnja

ZAGREB, 8. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 9. travnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će općinu Jakovlje te će se susresti sa općinskim čelnicima (11 sati, Adele Sixta 2), a potom će posjetit i Osnovnu školu Jakovlje (11,35 sati, Stubička cesta 2).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i proračun na kojoj će među ostalim biti riječi o prijedlogu izmjena i dopuna državnog proračuna za 2013. godinu kojim se prihodi proračuna smanjuju za 253,9 milijuna kuna, na ukupno 113,4 milijarde kuna, a rashodi se smanjuju za 874 milijuna kuna, na 123,6 milijardi kuna. Razlog izmjena je korekcija gospodarskog rasta u ovoj godini s 1,8 posto na 0,7 posto za 2013. (Trg sv. Marka 6, 10 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na kojoj će među ostalim biti riječi o prijedlogu Državnog ureda za reviziju da SDP, te nezavisni zastupnici Vladimir Bilek i Furio Radin izgube na tri mjeseca pravo na redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna jer u zakonskom roku nisu objavili godišnje financijsko izvješće na svojim web stranicama (10 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg ministra unutarnjih poslova i aktualnog gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki koji je, po USKOK-ovim sumnjama, sudjelovao u punjenju HDZ-ova "crnog fonda" nezakonito izvčenim novcem preko marketinčke agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna. No, optužnicu koja je već bila dostavljena sudu USKOK je povukao početkom srpnja prošle godine. Iako su kao svjedoci najavljeni i čelnici bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Božo Ljubić i Martin Raguž njihova je stranka danas priopćila da oni o tome nisu obaviješteni (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvaranje nove operacijske sale u KB Dubrava na Zavodu za očne bolesti, čija je gradnja započela još 2003. godine, a čime će se povećati broj operacija osobito katarakte te skratiti liste čekanja za taj zahvat. Također će biti otvorena i novoopremljena sale za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju čime će se povećati broj kirurških liječenja pacijentica s rakom dojke. Svečanosti će među ostalima, uz zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika, nazočit će i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (11 sati, KB Dubrava).

ZAGREB - Javna tribina s kandidatima za Europski parlament koju organizira Platforma 112, zagovaračka koalicija organizacija civilnog društva u Hrvatskoj okupljena u povodu praćenja stanja ljudskih prava i vladavine prava u kontekstu završetka pregovra RH s EU. Na tribini će se sučeliti predstavnici Platforme 112 i kandidati za Europski parlament s ciljem upoznavanja javnosti sa stavovima o načinu zastupanja hrvatskih interesa u Europskom parlamentu (11 sati, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Centar za ženske studije organizira konferenciju "Tko će zastupati ženske interese u EU?" na kojoj će se okupiti predstavnici različitih političkih stranaka, civilnoga društva i znanstvene zajednice kako bi javnosti ponudili svoja viđenja politika rodne ravnopravnosti obzirom na prioritete navedenih pitanja u hrvatskom društvu, a za koja je nužno zalagati se u okviru Europske unije (10 sati, Dolac 8).

ZAGREB - Donacija u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u sklopu humanitarne akcije "Palčić gore!" - intenzivni inkubator marke Giraffe GE i respirator Maquet Servo Nava za koji su sredstva prikupljena na humanitarnom koncertu "Pjesmom za Palčiće" u sklopu HRT-ove akcije "Uz nas niste sami", kao i dva perfuzora. Svečanosti će nazočiti, među ostalima i pokrovitelji akcije "Palčić gore", predstavnik Ureda Predsjednika RH, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić (13 sati).

OPATIJA - Stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova kojeg će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, koja je organizator skupa, Vinko Filipović. Skup će okupiti 300-tinjak ravnatelja koji će biti upoznati s novim pristupima praćenja nastave te steći spoznaje kako unaprijediti suradničke odnose. Također će biti upoznati s tijekom izrade Strategije razvoja obrazovanja i znanosti te aktualnostima u sustavu odgoja i obrazovanja (9,30 sati, hotel Adriatic).

ZAGREB - Redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK biskupa Želimira Puljića, koje će trajati do 11 travnja. početak zasjedanja otvoren je za medije (9 sati, Ksaverska cesta 12a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙