FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: kapetan Polarisa 2 na slobodi, prihvaćeno jamstvo

RIJEKA, 5. travnja 2013. (Hina) - Kapetan broda Polaris 2, Sirijac A. B. (1977.), koji je danas uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti, kada je prije dva dana tijekom ukrcaja stoke u riječkoj luci poginuo radnik, večeras će biti pušten iz pritvora jer je prihvaćeno koorporativno jamstvo osiguravatelja broda od 2 milijuna kuna, doznaje se večeras iz odvjetničkog ureda koji zastupa osumnjičenog kapetana.

Po riječima odvjetnika Miroljuba Maćešića, odluka o prihvaćanju jamstva donesena je kasno večeras na ročištu na Županijskom sudu u Rijeci, pa se očekuje da pomorac iz Sirije uskoro napusti riječki zatvor.

Kapetan Polarisa 2 uhićen je danas zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je postupio protivno Pomorskom zakoniku i zakonu o zaštiti na radu, kada je prije dva dana na tom brodu poginuo radnik kooperantske tvrtke iz Rijeke.

Sumnja se da je propustio provesti mjere za zaštitu zdravlja i sigurnost ljudi, olako držeći da time neće ugroziti sigurnost i život radnika te da je tako radnik, obavljajući ručno prebacivanje i slaganje bala sijena, propao kroz otvor između zaštitne ograde, pao na tlo druge palube i zadobio višestruke ozljede glave od kojih je na mjestu događaja preminuo.

Osumnjičeni zapovjednik ispitan je danas u Općinskom državnom odvjetništvu, a sudac istrage bio mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega te jamčevinu od dva milijuna kuna.

Brod Polaris 2, koji plovi pod panamskom zastavom, ukrcao je u riječkoj luci prije dva dana 1700 grla junadi za libijsko tržište.

Privremena mjera zaustavljanja broda je ukinuta, a brod, kao i ukrcana stoka, još su u riječkoj luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙