FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vilim Ribić ponovno predsjednik Matice hrvatskih sindikata

ZAGREB, 5. travnja 2013. (Hina) - Na današnjoj sjednici Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata pred 53 delegata ponovno je "potvrđena dosadašnja politika protivljenja sindikata Matice Vladinim diskriminirajućim i antisocijalnim postupcima, a posebno nepravednoj i nerazumnoj politici rezanja plaća u okviru besmislene politike mjera štednje bez blagotvornih učinaka na sektor gospodarstva", priopćeno je iz Matice.

Delegati Matice izabrali su novo vodstvo Matice na mandat od tri godine, a predsjednik Matice bit će ponovno Vilim Ribić koji je dobio 45 glasova u tajnom glasovanju.

Veliko vijeće Matice razmotrilo je plan aktivnosti i odlučilo je da će Matica sudjelovati na velikom svesindikalnom prosvjedu 1. svibnja, a o ostalim mjerama poslije 1. svibnja konzultirat će članstvo na referendumima i na sastancima prije i poslije demonstracija.

U priopćenju se navodi da su delegati obaviješteni i o odluci sindikalnih središnjica da ne odu na ponuđeni sastanak s predsjednikom Vlade, koji se trebao održati prije 1. svibnja.

"Matica smatra da se takav sastanak ne organizira u cilju unapređenja socijalnog dijaloga već mu je cilj manipulacija sindikatima pred svesindikalni prosvjed i pred lokalne izbore.

Predsjednik Vlade godinu dana nije našao za shodno sjesti sa sindikatima, njegova vlast uništila je socijalni dijalog, razbila povjerenje, socijalno partnerstvo pretvorila u socijalno neprijateljstvo i podijelila sindikata na njihove i one druge, razorila snagu sindikata Zakonom o reprezentativnosti, poništila kolektivne ugovore i baš se sada sjetila pozvati sindikate pred lokalne izbore", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Matice Vilim Ribić i dodaje kako "ova vlast treba prvo progovoriti djelom, a tek onda riječju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙