FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 6. travnja do ponedjeljka, 8. travnja

ZAGREB, 5. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 6. travnja, za nedjelju, 7. travnja i za ponedjeljak, 8. travnja:

Subota, 6. travnja

------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

TROGIR - Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Trogiru će sudjelovati na potpisivanju Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogira tvrtki Kermas energija poduzetnika Danka Končara (13,30 sati, Ured gradonačelnika Grada Trogira, Trg Ivana Pavla II 1). Uz predsjednika Vlade bit će i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Brodotrogira potpisat će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, u ime Republike Hrvatske i ostalih imatelja dionica i direktor tvrtke Kermas Energija d.o.o. Danko Končar.

ZAGREB - "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" - naziv je akcije prigodne prodaje tulipana, najdražeg cvijeta Ane Rukavine, koju će diljem Hrvatske provoditi organizacije Socijaldemokratskog foruma žena (SDFŽ) SDP-a, a čiji će cjelokupni prihod ići u fond Zaklade "Ana Rukavina". Središnja akcija održat će se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića (od 10 do 12 sati), uz podršku ministra rada i mirovinskoga sustava i medicinskog direktora Zaklade "Ana Rukavina" Miranda Mrsića te ministra zdravlja Rajka Ostojića. Uz brojne saborske zastupnice i zastupnike SDP-a, očekuju se i drugi ministri te velik odaziv građana koji će kupnjom omiljenog cvijeta Ane Rukavine doprinijeti radu Zaklade. Prije nekoliko godina na inicijativu Gradske organizacije SDFŽ-a SDP-a Zagreba, pokrenuta je ta akcija koju danas podržava Socijaldemokratski forum žena na razini cijele Hrvatske.

ŠIBENIK/SPLIT - Predstavljanje liste kandidata Koalicije SDP-HNS-HSU za predstojeće izbore za Europski parlament održat će se u Šibeniku (11 sati, Trg Pavla Šubića, ispred županije) i u Splitu (17 sati, terasa hotela Park, Hatzeov perivoj 3). Na predstavljanju će govoriti predsjednik SDP-a i predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te prvi na listi Koalicije SDP-HNS-HSU Tonino Picula.

OSIJEK - Izvještajni sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB). Na Saboru će između ostalog biti predstavljeni kandidati HDSSB-a za župane i gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima (11 sati, Sportska dvorana Zrinjevac).

ZAGREB - Udruga Hrvatsko nacionalno vijeće - Zajedništvo izvandomovinstva i domovine u Zagrebu organizira prvi svjetski skup na temu "Kakvu Hrvatsku hoćemo" u kojemu će sudjelovati hrvatski stručnjaci iz Domovine i izvan nje (9 sati, hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A).

Nedjelja, 7. travnja

------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstva romskih udruga u prigodi Svjetskog dana Roma (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će obilježavanju Dana sjećanja na žrtve holokausta Jom Hašoa na zagrebačkom groblju Mirogoju, kod skulpture "Mojsije" (17 sati). Tu središnju komemorativnu svečanost organizira Židovska općina Zagreb.

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizira u 12,05 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prosvjed protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj. Predsjednik Stožera Tomislav Josić je, najavljujući u Zagrebu veliki prosvjedni skup "Ne ćirilici u Hrvatskoj", rekao kako će biti "puno jasniji, glasniji i oštriji" nego što su bili u Vukovaru. Proglas i zahtjevi koji će biti upućeni sa zagrebačkog skupa bit će "drugačiji nego s vukovarskog skupa, ali na istu temu", poručio je Josić koji očekuje da će zagrebački Trg bana Jelačića u nedjelju biti prepun hrvatskih domoljuba i svih onih koji podržavaju ono za što se zalaže i traži Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

BJELOVAR - Komemoracija u povodu obilježavanja Jom Hašoa (Dana stradanja i junaštva) održat će se na židovskom groblju u Bjelovaru, u organizaciji Židovske vjerske zajednice Bet Israel. Komemoraciji će nazočiti izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić (11 sati, Židovsko groblje u Bjelovaru).

DUBROVNIK - Predstavljanje liste kandidata Koalicije SDP-HNS-HSU za predstojeće izbore za Europski parlament. Na predstavljanju će govoriti predsjednik SDP-a i predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te prvi na listi Koalicije SDP-HNS-HSU Tonino Picula (11 sati, Kazalište Marina Držića, Kovačka 1).

Ponedjeljak, 8. travnja

-------------------------------------------------------------------

VUKOVAR - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Vukovaru će razgovarati s predstavnicima Luke Vukovar (13,10 sati, Dunavski prilaz 15).

ZAGREB - U emisiji "S Markova trga" Prvog programa Hrvatskog radija gostovat će predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (15,30 sati).

ZAGREB - Središnje svečano obilježavanje Svjetskog dana Roma održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara (11 sati, Trg F. Roosevelta 5). Nazočnima će se obratiti predsjednik Romskog nacionalnog vijeća Veljko Kajtazi te gosti, među kojima i potpredsjednica Hrvatskog sabora i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec. Na svečanosti će nastupiti romski akademski glazbeni sastav "Trio Mulić".

ZAGREB - U organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska u Novinarskom domu bit će održan skup "Predstavljanje regionalnog izvještaja o tranzicijskoj pravdi 2010/2011: Dosezi tranzicijske pravde". Izvještaj su izradile organizacije za ljudska prava u regiji, a obrađeni su svi relevantni aspekti "tranzicijske pravde" kao što su suđenja za ratne zločine, mehanizmi i inicijative za utvrđivanje i kazivanje činjenica, institucionalne reforme i drugi društveno-politički procesi važni za suočavanje s nasilnom prošlošću. Na predstavljanju izvještaja govoriti će profesor političke filozofije i politički analitičar Žarko Puhovski, osnivačica Fonda za humanitarno pravo i regionalna koordinatorica procesa REKOM Nataša Kandić, voditeljica Documente – centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič te koordinator Programa tranzicijske pravde Inicijative Sven Milekić (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Kuća ljudskih prava Zagreb organizira javnu tribinu na kojoj će predstaviti svoj izvještaj o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj za 2012. godinu (11 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Članice Kuće ljudskih prava prikazom konkretnih slučajeva kršenja ljudskih prava kojima su se bavile u 2012. žele ukazati na probleme sustava koji priječe kvalitetnu zaštitu žrtava i pravično sankcioniranje povreda ljudskih prava i diskriminacije.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija trebali bi svjedočiti Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić, bivši optuženici u ovom slučaju koji su priznali da su njihove tvrtke surađivale s Fimi medijom te sudjelovale na dogovorenim natječajima gdje su namjerno isticale skuplje ponude. Lončar-Papeš je zbog toga, uoči pripremnog ročišta u ožujku prošle godine, na temelju nagodbe osuđena na 11 mjeseci zatvora, a Dimić na šest mjeseci. Zajedno državi moraju vratiti 3,8 milijuna kuna. Uz njih bi ponovno, ovoga puta na poziv obrane, trebao svjedočiti i Sanaderov čuvar Vjekoslav Mikuljan koji je ranije posvjedočio da je za nekada najmoćnijeg hrvatskog političara luksuznim obiteljskim mercedesom 's klase' sklonio nekoliko umjetničkih slika na imanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, kojemu će se zajedno sa Sanaderom suditi u slučaju Planinska (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Telefon: 01 48 08 600

Telefaks: 01 48 08 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙