FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ osudio peticiju protiv križa, spomenika Tuđmanu

SPLIT, 5. travnja 2013. (Hina) - Splitski HDZ osudio je i ocijenio suludom najavu nezavisnog kandidata za gradonačelnika da će organizirati peticiju protiv postavljanja spomenika prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Splitu, priopćeno je u četvrtak kasno navečer.

Dragan Markovina, kandidat neovisne gradske liste "Drugo lice Splita", najavio je da će u petak na lokaciji predviđenoj za spomenik objaviti peticiju protiv nedavne odluke Gradskog vijeća o postavljanju spomenika Tuđmanu i križa na Marjanu.

"Peticija protiv podizanja križa predstavlja suludi napad na kršćanske vrijednosti koje su nas kao narod i držale u teškoj i krvavoj povijesti", piše u priopćenju splitski HDZ.

Stranka drži kako je prvome hrvatskom predsjedniku spomenik odavna trebao biti postavljen na najprimjerenijem mjestu u Splitu.

"Onaj tko ne shvaća što za Hrvatsku znači Franjo Tuđman dezorijentiran je u vremenu i prostoru", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO HDZ-a Split Petar Škorić.

Markovina i skupina intelektualaca okupljenih oko njega smatraju upravo Tuđmana odgovornim za gospodarsko i socijalno razaranje Splita, a gradnju spomenika u teškoj gospodarskoj situaciji socijalnom neosjetljivošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙