FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mrak Taritaš: Vlada i ministarstva djeluju kao da smo već u EU

RIJEKA, 4. travnja 2013. (Hina) - Na predstavljanju kandidata HNS-a za Europski parlament Joze Radoša na konferenciji za novinstvo te stranke u Rijeci ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš je ocijenila da Vlada i ministarstva već sad djeluju kao da je Hrvatska u EU.

Zbog toga je za nas 1. srpnja samo formalnost, kazala je Mrak Taritaš.

Jozo Radoš je istaknuo da su tri stranke koje čine zajedničku kandidacijsku listu za europarlament, SDP, HNS i HSU, vrlo iskreno zagovarale EU od samog početka. Uveli smo tu temu u hrvatski život, nismo kalkulirali ni mijenjali mišljenja o tome, kazao je. Jasno je da ćemo najiskrenije zastupati Hrvatsku u EU parlamentu, kazao je.

Ministrica Mrak Taritaš kazala je tom prigodom da se nastavljaju daljnja rušenja bespravno izgrađenih objekata na Jadranu do početka sezone, kad će se građevinski strojevi preseliti na kontinent.

Najveće vrijednosti novih pravila u EU za resor kojim upravlja, prema Mrak Taritaš su mogućnost da europski projektanti i izvođači mogu od 1.srpnja slobodno raditi u Hrvatskoj, a hrvatski u drugim zemljama EU te ubrzanje sustava izdavanja građevinskih dozvola i uklanjanja barijera za investicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙