FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri nezavisne liste za gradonačelnicu Splita podupiru Anđelku Visković

SPLIT, 4. travnja 2013. (Hina) - Četiri nezavisne liste za splitsko Gradsko vijeće – Anđelke Visković, Igora Boraske, Ivice Grubišića Gire i Nove generacije na današnjoj su zajedničkoj konferenciji objavili svoje ujedinjenje i potporu kandidaturi Anđelke Visković za gradonačelnicu Splita.

Predstavnici tih četiriju lista zajedno su u čamcu doveslali u lučicu Veslačkoga kluba "Guslar", na kormilu s Anđelkom Visković, svi u bijelim majicama s natpisom "Četverac s kormilarom u utrci za bolji Split".

Anđelka Visković izjavila je kako je iznimno zadovoljna ujedinjavanjem četiriju nezavisnih lista, ocjenjujući da će to pridonijeti mobilizaciji Splićana. "Šarenom strukturom ujedinjene nezavisne liste pokazujemo da nam je svaki građanin jednako bitan u zauzimanju za boljitak Splita", rekla je.

Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Keruma, koji joj je oduzeo ovlasti, istaknula je kako je protekle četiri godine provela u splitskoj Gradskoj upravi te dobro poznaje njezin rad i teškoće s kojima se Split suočava. Ustvrdila je da je spremna preuzeti dužnost gradonačelnice radi prevladavanja tih teškoća.

Bivši veslač Igor Boraska, koji je predsjednik Splitskoga saveza sportova, smatra da će ujedinjenjenje četiriju nezavisnih lista odigrati važnu ulogu na lokalnim izborima u Splitu. Poručio je da politiku treba maknuti iz svih sportskih klubova u Splitu, a grad i dalje treba financirati te klubove, ali transparentno. "Split se može pretvoriti u 'sporstki centar' gdje će na pripreme dolaziti domaći i strani sportaši, a za to je potrebno poboljšati infrastrukutru i organizaciju sporta", rekao je Boraska.

Ivica Grubišić Gire istaknuo je da se bez dvojbe pridružio nezavisnim listama koje podupiru kandidaturu Anđelke Visković za splitsku gradonačelnicu.

Anamarija Marović s dosadašnje nezavisne liste Nove generacije istaknula je kako se pridružila nezavisnim listama zato što želi pridonijeti poboljšanju položaja mladih u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙