FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada razmišlja o povećanju PDV-a na 22 posto

LJUBLJANA, 3. travnja 2013.(Hina) - Slovenska vlada razmišlja o povećanju sadašnje stope PDV-a od 20 posto na 22 posto, čime bi na godišnjoj razini osigurala dodatan proračunski priljev od 240 milijuna eura objavili su u srijedu slovenski mediji.

Kako je objavila Slovenska televizija koja se poziva na izjavu ministra fnancija Uroša Čufera da je podizanje stope PDV-a sve vjerojatnije, sadašnja stopa od 20 posto povećala bi se na 22 posto prilikom donošenja rebelansa proračuna, vjerojatno prije lipnja. Slovenska vlada tu mjeru može donijeti donijeti u svakom trenutku prema vlastitoj procjeni, prema zakonu o stabilnosti javnih financija koji je 2012. godine prihvatila stara vlada Janeza Janše.

Niža stopa PDV-a od 8,5 posto koja važi za hranu i lijekove ne bi se mijenjala. U slovenskoj središnjoj banci ocjenuju da bi povećanje stope PDV-a povećalo godišnju stopu inflacije za pola postotnog boda.

Središnja banka Slovenije navela je da se na povećanje PDV-a zbog krize do sada odlučilo 20 od 27 članica Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙