FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odabrani originalni lošinjski suveniri

MALI LOŠINJ, 3. travnja 2013. (Hina) - Na javni poziv za odabir originalnog lošinjskog suvenira za 2013. godinu, koji Turistička zajednica Malog Lošinja provodi sedmu godinu za redom, javilo se 26 autora sa 67 suvenira, a odabrano je 17 suvenira 11 autora, izvijestili su iz malološinjske gradske uprave.

Među originalnim lošinjskim suvenirima su primjerice kuhinjske krpe s receptima za lokalne specijalitete, broš ovčica, primorske kućice i svjetionici, oslikane unikatne tenisice, lončić za cvijeće, eko-torba, ručnik, jastučić, kamene ovčice, žličica od maslinovog drva, lošinjske barke i kaići i dr.

Ove godine prvi puta birani su i originalni suveniri otoka Suska, a po tom kriteriju odabrana su tri suvenira.

Prema kriterijima javnog poziva, prijavljeni suveniri morali su ispunjavati uvjet povezanosti s cresko- lošinjskim otočjem, biti kvalitetno izrađeni od prirodnih materijala, imati "priču" o načinu, materijalima izrade i ideji te ju prenijeti gostu.

Proizvođači koji su dobili certifikat za autohtoni suvenir svoje proizvode mogu prodavati na lošinjskim miomirisnim festivalima, koji se održavaju od predsezone do posezone, a gradska uprava omogućava im besplatnu javnu površinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙