FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 3. travnja

ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 3. travnja.

ZAGREB - Izaslanstvo Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta boravit će u posjetu Hrvatskom saboru. Izaslanstvo će se sastati s Odborom za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, a na sastanku će im se uvodno obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (u 11.30 sati, dvorana Ivan Mažuranić, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović i predsjednik Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Malcom Harbour dat će izjave za medije nakon sastanka (u 12.30 sati ispred Bašćanske ploče).

SARAJEVO - Predsjednici šest političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Bosni i Hercegovini sastat će se kako bi nastavili razgovore o načinu provedbe presude Europskog suda za ljudska prava kojom je ocijenjeno da BiH u svom izbornom procesu krši nacionalna prava manjina. Sastanak u Sarajevu bit će nastavak onoga koji je održan u Bruxellesu 22. ožujka, a cilj je pokušati približiti stajališta do 11. travnja do kada Europska unija očekuje postizanje konačnog dogovora o čemu ovisi dalji napredak BiH na planu europskih integracija. Za sada nema suglasnosti o tome kako preustrojiti izborne jedinice u BiH na čemu inzistiraju HDZ BiH i HDZ 1990 u cilju sprječavanja preglasavanja Hrvata u izbornom procesu.

Dežurni:

Noć: Slavoljub Leko

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Sanja Pucak

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙