FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 2. travnja

ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 2. travnja.

LJUBLJANA - Slovenski parlament u utorak će ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, a svečanom proglašenju ratifikacije u parlamentu nazočit će uz visoke slovenske dužnosnike i hrvatski premijer Zoran Milanović, te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (početak sjednice predviđen je za 10 sati). Slovenija i Hrvatska su 7. ožujka ove godine postigle dogovor o rješavanju spora oko Ljubljanske banke, čime je bila uklonjena i posljednja prepreka za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Premijer Milanović u Ljubljani će se sastati s premijerkom Alenkom Bratušek i s njome održati tiskovnu konferenciju, te s bivšim premijerom Janezom Janšom, ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem i predsjednikom slovenskih socijaldemokrata Igorom Lukšičem. Ministrica Pusić odvojeno će se sastati sa svojim slovenskim kolegom Karlom Erjavcem. Svečani ručak za hrvatsko izaslanstvo priredit će slovenski predsjednik Borut Pahor.

BRUXELLES - Osmi krug pregovora srbijanskih i kosovskih premijera Ivice Dačića i Hashima Thacija. Ovaj put u srbijanskom izaslanstvu bit će i potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić. Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio je u ponedjeljak da niti osmi krug pregovora srbijanskog i kosovskog izaslanstva neće donijeti konačno rješenje za položaj Srba na Kosovu.

WASHINGTON - Američki državni tajnik John Kerry sastaje se s južnokorejskim ministrom vanjskih poslova Yun Byung-seom dok se nastavljaju napetosti na Korejskom poluotoku nakon što je Seoul obećao oštro odgovoriti na provokacije Sjeverne Koreje koja je objavila da je u ratnom stanju sa Južnom Korejom.

Dežurni urednici

Noć: Damir Margetić

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Renata Tomašević

Navečer: Sanja Pucak

Tel. : +385-1-4808645

Fax.: +385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙