FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatska malonogometna reprezentacija zabilježila je i drugu pobjedu u skupini 4 kvalifikacija za odlazak na Europsko futsal prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Belgiji. U španjolskom Aguilasu Hrvatska je pobijedila Makedoniju s 3:2 pogotkom Tihomira Novaka devet sekundi prije kraja utakmice, a tim zgoditkom naša futsal selekcija osigurala je drugo mjesto i nastavak natjecanja. U uzbudljivom susretu dvostruki strijelac za našu reprezentaciju bio je Dario Marinović (22:28, 25:32), dok je pogotke za Makedonce polučio Petrović (25:08, 28:01). Nakon pobjede nad Makedonijom (3:2) i Švedskom (7:0), Hvatska će u subotu u zadnjem kolu odmjeriti snage s najboljom svjetskom reprezentacijom i domaćinom turnira Španjolskom.Na EP će se izravno plasirati samo pobjednik skupine, dok će drugoplasirani sastav u dodatne kvalifikacije koje će se igrati u rujnu.

ZAGREB

U dvoboju 25. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive i zaprešićkog Intera odigrali 2:2 (1:1). Pred 200 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Vučkov iz Rijeke.

Strijelci: 0:1 Oršić (10), 1:1 Šitum (26), 2:1 Chago (68), 2:2 Oršić (89)

ZAGREB

Splitski Hajduk je treći, a zagrebački Dinamo 14. u Europi po broju nogometaša koji su prošli omladinske škole u Splitu i Zagrebu, a potom zaigrali u najvećim europskim ligama, kaže se u studiji Međunarodnog centra za sportske studije (CIES).Autori studije su napravili ljestvicu klubova po glavnom kriteriju da je nogometaš u školi nogometa određenog kluba proveo vrijeme od minimalno svoje 15. do 21 godine, igrao za matični kub, a potom otišao u neku od deset najvećih europskih nogometnih liga ili ostao u istom klubu. Hajduk je po tim kriterijima "proizveo" čak 55 igrača, 16 koji igraju za Hajduk i 39 u drugim europskim klubovima, što ga je dovelo na visoko treće mjesto iza čuvene škole nizozemskog Ajaxa s 69 mladih nogometaša, te beogradskog Partizana (60). Splićani su čak ispred Barcelone (53),a Dinamo je na 14. poziciji s 37 nogometaša, šest koji sada igraju u Maksimiru i 31 diljem Europe. Na ljestvici je na 19. mjestu i NK Osijek s 35 nogometaša, dok je, primjerice, madridski Real deseti (43), a Manchester United 17. s 36 igrača. Međunarodni centar za sportske studije je neovisna institucija sa sjedištem u švicarskom Neuchatelu, a jedan od suosnivača centra 1995. bio je i Međunarodni nogometni savez (FIFA).

SPLIT

Vodstva nogometnih klubova Hajduk i Šibenik danas su potpisali sporazum kojim se rješavaju financijske poteškoće zbog duga splitskog kluba Šibeniku od 4,7 milijuna kuna doznaje se od predsjednika Uprave Hajduka Marina Brbića.

Dug je nastao temeljem prošlogodišnje odluke arbitraže Hrvatskog nogometnog saveza (HNS-a), a glede transfera nekadašnjeg Šibenikovog nogometaša Ante Rukavine iz Hajduka u grčki Panathinaikos. "Danas potpisanim sporazum prevladali smo međusobne poteškoće, a Šibenik se pokazao korektnim“, rekao je u poslijepodnevnim satima za Hinu Brbić.UEFA je upozorila Hajduku da neće dobiti licencu za nastupe u europskim natjecanjima za sljedeću sezonu ukoliko do 31. ožujka ove godine ne izmiri dugove nastale u 2012. godini. Osim današnjeg prevladavanja dužničkih poteškoća sa Šibenikom, Hajduk je nedavno izmirio i dugovanja prema svojem bivšem nogometašu Ljubi Miličeviću a na temelju dogovora s njim. Hajduku je preostalo izmiriti još oko 600 tisuća duga kuna svojem bivšem nogometašu Almiru Turkoviću. "Sutra ćemo nastaviti rješavati poteškoće u vezi duga Turkoviću i nadam se da ćemo sutra do kraja radnog dana u tomu i uspjeti“, rekao je danas Brbić.

SARAJEVO

Devetnaestogodišnji nogometaš iz Bosne i Hercegovine Stanko Zečević iznenada je preminuo usljed srčanog udara, prenijeli su četvrtak lokalni mediji.Zečević je igrao za momčad "Slavija" iz Istočnog Sarajeva a njegovu smrt je potvrdio jedan od direktora tog kluba Duško Petrović.Opisujući Zečevića kao veoma talentiranog igrača koji je tijekom ove sezone trebao zaigrati za prvu postavu Petrović je kazao kako je njegova smrt veliki gubitak i tragedija.Zečeviću je iznenada pozlilo ispred kuće u okolici Kiseljaka gdje je živio. Odmah je pozvana hitna pomoć no liječnik je po dolasku mogao samo konstatirati smrt.Stanko Zečević pokopan je u četvrtak na mjesnom groblju.

ZAGREB/RIM

Drugi strijelac svih vremena talijanske Prve lige 36-godišnji Francesco Totti izjavio je da je samo Lionel Messi bolji od njega, objavila je u četvrtak "La Gazzetta dello Sport. "Samo jedan igrač može napraviti ono što ja nikad ne bih mogao, a to je Messi. Mislim da nema niti jednog talijanskog nogometaša kojeg bih stavio ispred sebe. Uostalom, brojke govore same za sebe", rekao je Totti, koji još uvijek igra u odličnoj formi u Romi. Totti je u Seriji A zabio 226 golova, i od njega je bolji samo Silvio Piola sa 274 pogotka.

Totti danas obilježava 20 godina igranja u talijanskoj Prvoj ligi. Kao 16-godišnjak je debitirao za AS Romu 28. ožujka 1993. u utakmici protiv Brescije, a tada je trener Rome bio Vujadin Boškov. Cijelu karijeru proveo je u Romi, a mediji i navijači dodijeli su mu nekoliko nadimaka - "zlatni dečko", "kralj Rima", "velika beba", te "gladijator".

Govoreći o trenerima izdvojio je Marcella Lippija: "Za mene je Lippi najbolji trener s kojim sam radio, ima nevjerojatnu karizmu. Fabio Capello i Luciano Spalletti također spadaju među velike trenere, a volio bih raditi sa Joseom Mourinhom", rekao je Totti.

Govoreći o napadaču AC Milana Mariju Balotelliju, legendarni igrač Rome je kazao: "Balotelli još nije fenomen, ali to može postati. No, sve ovisi o njemu, kako se ponaša i kako pristupa svom poslu. Također, važno je kako se ponašate i izvan terena".

Totti je za Romu odigrao 527 prvenstvenih utakmica, a vrhunac je doživio kada su bili talijanski prvaci 2001. godine, dok je za reprezentaciju upisao 58 nastupa koje je "začinio" naslovom svjetskih prvaka 2006. godine.

PRETORIA

Južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, optuženom za ubojstvo svoje zaručnice Reeve Steenkamp, danas je sud u Pretoriji odobrio da putuje u inozemstvo kako bi mogao sudjelovati na atletskim natjecanjima. Sudac Bert Barn izjavio je da će Pistorius sudskim vlastima morati dostaviti plan svojih putovanja najmanje tjedan dana prije odlaska u inozemstvo, a da po povratku u Južnu Afriku mora u roku od 24 sata vratiti putovnicu nadležnim organima.

Pistorius je 22. veljače uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode. Jamčevina je iznosila 113.000 dolara, a Pistorius je morao predati putovnicu i oružje, te su mu zabranjeni kontakti sa svjedocima.

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije nisu jasne, Pistorius tvrdi da je pucao u djevojku jer je mislio da se radi o provalniku, ali policija je odbacila takvu teoriju, te je optužen za ubojstvo svoje zaručnice. Suđenje Pistoriusu trebalo bi početi 4. lipnja.

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici.

SOFIJA

Uefa je preporučila sucima da prekinu nogometne utakmice ukoliko dođe do rasističkih ispada, dodavši da će u takvim slučajevima imati njihovu punu podršku. Također, pozvala je nacionalne lige i nogometne saveze da podrže suce u takvim akcijama. To se ističe u rezoluciji koju je danas ratificirao Izvršni odbor Europske nogometne federacije na sastanku u Bugarskoj. Nacrt rezolucije napravilo je Strateško vijeće za profesionalni nogomet, a podržali su je Europska udruga klubova i Međunarodna udruga nogometaša (FIFPro). U Strateškom vijeću za profesionalni nogomet nalaze se predstavnici Uefe, nacionalnih liga, nogometaša i europskih klubova.

U rezoluciji se pozivaju igrači i treneri da javno kritiziraju izgrednike, pa makar bili u pitanju njihovi suigrači i navijači.

Također, u rezoluciji se poziva Uefa, nacionalne lige i nogometni savezi da izrade nove mjere za borbu protiv rasizma koje bi predviđale strože kazne za izgrednike. "Mnoge zemlje su poduzele značajne i uspješne akcije u borbi protiv rasizma na nogometnim stadionima, ali takvi incidenti su još uvijek prisutni diljem Europe", kaže se u rezoluciji. Uefa je podsjetila nogometne suce da su još prije četiri godine dobili naputke da prekinu utakmicu u slučaju rasističkih ispada, ali do sada niti jedan susret pod okriljem Uefe nije bio prekinut zbog toga iako je bilo puno primjera rasističkih izgreda. Novinska agencija Reuters u tom kontekstu navodi nedavni slučaj rasističkog vrijeđanja igrača Tottenhama na utakmici Europske lige u gostima kod milanskog Intera. Naime, godine 2009. Uefa je za suce izradila naputak za prekid utakmice u slučaju rasističkih izgreda, a koji se sastoji od tri koraka. Prvo sudac zaustavlja utakmicu i preko razglasa se upozoravaju navijači. Ako se ispadi nastave, sudac može prekinuti susret na određeno vrijeme, a treći korak je konačni prekid utakmice.

MIAMI

Druga tenisačica svijeta Ruskinja Marija Šarapova prva je finalistica jakog WTA turnira u Miamiu nakon što je u polufinalu slavila protiv Srpkinje Jeleni Janković s 6:2, 6:1.Šarapovoj je to čak peto finale Miamia, ali je sva četiri puta u završnim dvobojima 2005., 2006., 2011. i 2012. godine poražena. U finalu šarapova čeka bolju iz dvoboja Serene Williams i Poljakinje Agnieszke Radwanske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙