FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2014: Poraz Japana, remi Australije

MELBOURNE, 26. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - U verlo uzbudljivom danu azijskih kvalifikacija za SP 2014 Japan je izgubio kod Jordana, Australija je kod kuće odigrala samo 2:2 s Omanom, dok je Južna Koreja pobijedila Katar pogotkom u 96. minuti.

U skupini B Jordan je, nakon Australije, kod kuće iznenadio s 2:1 Japan, kojemu je trebao bod da i teoretski potvrdi plasman na SP. Prvi pogodak za domaćine zabio je Bani Ateyah u 45. minuti, Ibrahim je u 60. minuti povisio na 2:0, a za Japance je u 69. minuti smanjio igrač Manchester Uniteda Shinji Kagawa. Japanci su ubrzo imali priliku za izjednačenje, ali je Yasushito Endo u 72. minuti promašio penal za plasman na SP. Na Olimpijskom stadionu u Sydneyu Omanci su šokirali Australce preko Mubaraka (7) i autogolom australskog Hrvata Mile Jedinaka u 52. minuti. Pogocima Tima cahilla (52) i Bretta Holmana (86) Australcvi su se spasili poraza, ali su remijem bitno smanjili svoje šanse za plasman na SP. Japanci predvode skupinu s 13 bodova i praktički su osigurali jedno od prva dva mjesta koje izravno vode u Brazil. Za drugo i treće mjesto vodi se velika borba jer Jordan ima 7, Australija 6 i utakmicu manje, Oman 6, a Irak pet bodova. I drugoplasirana momčad iz svake skupine ide izravno, a trećeplasirane selekcije u Aziji će u međusobnim dvobojima odlučiti tko će u baraž protiv petoplasirane selekcije iz Južne Amerike.

U skupini A Južna Koreja je u Seulu slavila s 2:1 protiv Katara pogotkom Song Heun Mina u 96. minuti. Južnokorejanci su poveli zgoditkom Lee Keun Hoa (60), a za Katar je izjednačio Al Khalfan (64). Uzbekistan je u Taškentu pobijedio Libanon s 1:0 pogotkom Servera Đeparova u 65. minuti, te su ostali vodeći u skupini s velikim šansama da po prvi puta izbore nastup na Svjetskom prvenstvu. Uzbekistan vodi s 11 bodova, Južna Koreja ima deset, Iran sedam i utakmicu manje, dok je Katar na 7, a Libanon s 4 boda sve dalje od prva tri mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙