FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB/MIAMI

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo krug ATP teniskog turnira u Miamiju pobijedivši Amerikanca Johna Isnera sa 6-3, 7-6(3) nakon sat i 18 minuta igre.

Iako je Isner, 23. tenisač svijeta, u meču imao čak 20 aseva to mu nije pomoglo, Čilić mu je u prvom setu u dva navrata uzeo servis. Naš je tenisač realizirao 82 posto poena na prvom servisu i 65 posto poena na drugom servisu, spasio je dva tie breaka, a osvojio je 72 od ukupno 126 poena u meču. Ovo je bio njihov treći međusobni ogled i treća pobjeda našeg tenisača.

U četvrtom kolu Čilić igra protiv osmog tenisača svijeta Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge s kojim je do sada dva puta igrao i jednom ga pobijedio. U njihovom zadnjem susretu 2011. na turniru u Cincinnatiju Francuz je bio bolji.

ZAGREB

Na ždrijebu Lige prvaka za rukometaše, koji je danas održan u Beču, izvučeni su parovi četvrtfinala.

Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka njemački Kiel dočekuje u četvrtfinalu mađarski Veszprem. Za Mađare igraju Mirko Alilović i Renato Sulić.

Jedan od četvrtfinalnih parova čine sedmerostruki pobjednik Lige prvaka Barcelona i trostruki osvajač trofeja Atletico Madrid za kojeg igraju Ivano Balić i Jakov Gojun.

U "njemačkom derbiju" u četvrtfinalu naći će se HSV i Flensburga. Za HSV igraju Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković.

Metalurg iz Skopja, kojeg trenira Lino Červar, igrat će protiv poljskog Kielcea u čijim su redovima Venio Losert, Ivan Čupić, Denis Buntić, Željko Musa i Manuel Štrlek.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se od 17. do 21. travnja, a uzvrati od 24. do 28. travnja.

NEW YORK

Pogodak Dustina Browna, njegov 12. gol ove sezone, postignut u 18:33 minuti zadnje trećine donio je pobjedu od 5-4 Los Angeles Kingsima nad Chicago Blackhawksima.

I dok je Los Angeles prekinuo niz od dva poraza, Chicago je doživio drugi uzastopni poraz i treći u zadnjih šest utakmica.

Branitelji naslova prvaka su zahvaljujući jakom napadu bili bolji od Chicaga u udarcima prema supraničkim vratima 36-25, od čega je u zadnjoj trećini 17-9.

Michael Frolik, dvostruki strijelac sinoć za Chicago, doveo je Blackhawkse u vodstvo na početku prve trećine.

U drugoj trećini je Anze Kopitar postigao prvi pogodak za Kingse i izjednačio na 1-1. Tri minute kasnije je Jarret Stoll povećao na 2-1. Na scenu opet stupa Frolik koji zabija svoj drugi gol i izjednačuje za Chicago. Patrick Kane je povećao na 3-2 za Chicago u 19 minuti druge trećine, ali je Dwight King 30 sekundi kasnije izjednačio na 3-3.

U zadnjoj trećini je Frolik opet zasjao asistiravši za pogodak Jonathana Toewsa za 4-3. Ali tada najprije Tyler Toffoli izjednačava na 4-4, a Brown onda minutu i pol krije kraja donosi pobjedu Kingsima.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je imao 21 obranu, dok je Corey Crawford na vratima Chicaga imao 31 obranu.MIAMI, 26. ožujka 2013.

MIAMI

Nezaustavljivi Miami Heat je sinoć došao do dvoje 27. pobjede zaredom svladavši uvjerljivo Orlando Magic sa 108-94.

"Sada imamo osjećaj kao da igramo 82 utakmica odigravanja, posebno otkako je ovaj rekord u igri", izjavio je Chris Bosh, koji je utakmicu završio sa 12 koševa i devet skokova. "Znamo da će svi dati sve od sebe protiv nas, takav je svijet u kojem živimo. Kada ste naviknuti na to i stalno ste u izazovu nemate mjesta za grešku. To je nama normalno."

U usporedbi s Miamijem koji sada "ganja" rekord Los Angeles Lakersa iz 1971. od 33 uzastopne pobjede, Orlando ima najgori rezultat u NBA sa samo 18 pobjeda.

Iako je u prvom poluvremenu zabio samo šest koševa, LeBron James se istaknuo kada je trebalo i utakmicu je završio sa 24 pogotka, 11 asistencija i devet skokova.

Magic je imao trenutak inspiracije pred kraj treće četvrtine kada je izjednačio na 68-68, ali je James tada zabio ili asistirao u deset Heatovih uzastopnih pogodaka i Miami je opet poveo s dvoznamenkastom razlikom do kraja utakmice.

Jameer Nelson je zabio 27 koševa uz 12 asistencija za Magic (18-53), kojem je ovo sedmi uzastopni poraz.

Tijekom ovog pobjedničkog niza od 27 utakmica Jamesov prosjek je 27.0 koševa, 8.1 skokova i 8.0 asistencija. Prema Elias Sports Bureauu, ni jedan igrač u povijesti NBA nije imao prosjek veći od 25.0 koševa, 5.0 skokova i 5.0 asistencija u nizu od najmanje 15 utakmica.

Stephen Curry je zabio 25 koševa uz 10 asistencija i sedam skokova za pobjedu Golden State Warriorsa od 109-103 nad Los Angeles Lakersima.

Kobe Bryant je zabio najviše na utakmici, 36 koševa, za Lakerse (36-35), 23 u drugom poluvremenu, ali njegov Los Angeles - koji je gubio 63-40 u drugoj polovici utakmice- nije mogao doći do sedme uzastopne pobjede nad Golden Stateom.

Klay Thompson je "ubacio" 22 koša, od čega je šest trica za Warriorse (41-31), koji su došli na 4 1/2 utakmice ispred Lakersa u poretku Zapadne konferencije. David Lee je dodao 23 koša uz 12 skokova.

Kod Lakersa još se istaknuo Steve Nash sa 21 pogotkom, devet skokova i sedam asistencija.

LONDON

U prijateljskom susretu odigranom na Stamford Bridgeu u Londonu nogometaši Brazila i Rusije su odigrali 1:1, a Brazil se spasio poraza pogotkom Freda u posljednjim trenucima utakmice.

Rusi su propustili po prvi puta u povijesti pobijediti Brazil, a momčad Fabia Capella je već u prvom dijelu promašila nekoliko izrazitih utakmica. Prvi pogodak pao je u 73. minuti kada su se Rusi čak i potcjenjivački poigravali u petercu Brazila, da bi nakon nekoliko izbacivanja lopte s gol linije Fajzulin konačno pogodio. U posljednjoj minuti utakmice Hulk je prošao po lijevoj strani i pronašao nečuvanog Freda koji spašava Brazil poraza.

Za Brazil su igrale gotovo sve zvijezde, a posebno je razočarao Neymar s neobaveznom igrom.

SWANSEA

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na stadionu Liberty u Swanseaju na kojem će se u utorak u 20.45 sati u kvalifikacijama za SP sučeliti Wales i Hrvatska.

Najvažnija vijest iz hrvatskog tabora jest da je zbog ozljede lista za utakmicu definitivno otpao Josip Šimunić, dok će za Velšane ipak nastupiti njihova najveća zvijezda Gareth Bale, koji je danas bez problema odradio trening.

Šimunićevo stanje nije se popravilo po dolasku u Wales i on nije u konkurenciji za sutrašnji dvoboj, kao ni Niko Kranjčar, no izbornik Igor Štimac je uvjeren da mogu pobijediti Wales i bez dvojice standardnih igrača.

"Mislim da igračima ne treba veći poticaj od tri boda koja nas dodatno približavaju Brazilu. Bila bi šteta pobjedu nad Srbijom ne 'oploditi' trijumfom u Walesu. I ja i igrači smo svjesni uloge favorita i što ova utakmica znači za Hrvatsku", kazao je Štimac, kojeg je u Walesu, za razliku od Hrvatske, dočekalo puno ugodnije vrijeme.

Iako je u ponedjeljak velški izbornik Chris Coleman kazao kako bale navjerojatnije neće nastupiti, zvijezda Tottenhama se oporavila od želučanih tegoba i udarca u gležanj, te će na Libertyu sutra navečer biti najveća prijetnja Hrvatskoj.

"Za Balea smo se pripremali i naći ćemo načina kako ga zaustaviti. Ovo će biti iznimno teška utakmica jer smo jako ispražnjeni nakon utakmice sa Srbijom", zaključio je Štimac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙