FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 26. ožujka

ZAGREB, 25. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 26. ožujka:

ČAKOVEC - Skup "Hrabro u Europu" na kojem će govoriti predstavnici Koalicije SDP-HNS-HSU kao i koalicijski kandidati za Europski parlament (18 sati, Centar za kulturu Čakovec). Prisutnima će se na skupu obratiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica HNS-a Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i prvi na listi za Europski parlament Koalicije SDP-HNS-HSU Tonino Picula. Na skupu će biti predstavljeni i ostali kandidati za Europski parlament.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će Pokret za modernu Hrvatsku predstaviti kandidate za Europski parlament (17 sati, prostorije Pokreta za modernu Hrvatsku, Ulica Florijana Andrašeca 18, kod Ciboninog tornja). Listu će predstaviti predsjednik Pokreta Damir Gašparović i prvi na listi za EU parlament Ante Roso, general zbora u mirovini. Bit će predstavljeni svi kandidati s liste: Radovan Smokvina, Sandra Bršec Rolih, Claudia Čović, Sulejman Tabaković, Darko Petričić, Sonja Vlahek, Jozo Čabraja, Željko Popović, Pašk Kačinari i Jurica Ilić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrasta na kojoj će predstaviti svoje kandidate na izborima za Europski parlament (16 sati, Pothodnik kod glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu,ispod pokretnih stepenica). Na predstavljanju će govoriti Ladislav Ilčić, Krešimir Miletić i Hrvoje Hitrec.

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji između Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba i Gradskog odbora Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (10 sati, GO HDZ-a Grada Zagreba, Gundulićeva 21a). Potpisom Sporazuma, kako navode, žele poslati poruku Zagrepčanima da postoje ljudi i stranke koje prepoznaju istinske vrijednosti, te mogu oživotvoriti nove vrijednosti na političkoj sceni glavnog grada Hrvatske.

ČAKOVEC - Konferencija za novinare ŽO HDZ-a Međimurja na temu "Hrvatski glas u Europi" (15 sati, stranačke prostorije HDZ-a, Ruđera Boškovića 41 b). Na konferenciji će govoriti predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja Darko Horvat te kandidati koalicijske liste za EU Parlament HDZ-HSP AS-BUZ: Andrej Plenković, Ivana Maletić, Zdravka Bušić, Kristijan Tušek, Antun Krševan-Dujmović i Zdravko Krmek.

OSIJEK - Konferencija za novinare Osječko-baranjskog HSS-a i nositelja liste HSS-HSLS za EU Parlament Miroslava Rožića na temu "Spasimo hrvatsko selo i osigurajmo europske standarde za hrvatske građane!" (11 sati, prostorije HSS-a, Europske avenije 10/I).

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća HRT-a na čijem su dnevnom redu, između ostalog, pravila o postupanju HRT-a tijekom provođenja lokalnih izbora i prvih neposrednih općih "ad hoc" izbora članova u Europski parlament i uloga HRT-a u informiranju javnosti, izvješće o provedbi odluka i zaključaka 4. sjednice Programskoga vijeća HRT-a te aktualne teme - praćenje ispunjavanja obveza HRT-a definiranih Ugovorom i Zakonom (14,30 sati, HRT dom, Prisavlje 3).

ZAGREB - Svjedočenjem bivše HDZ-ove ministrice Biance Matković trebalo bi se nastaviti suđenje Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi medija. Jedna od najbližih Sanaderovih suradnica i ranije je ispitana u ovom slučaju kao svjedokinja tužiteljstva koje je tvrdilo da je ona bila jedna od osoba koje su dobivale novac iz HDZ-ovog crnog fonda. No, ona je u srpnju prošle godine na suđenju posvjedočila da joj novac koji je u gotovini preuzimala na stranačkoj blagajni nije bio isplaćivan za osobne potrebe već da se radilo o paušalima koji su bili akontacija za "troškove na terenu". Potvrdila je i da je naknada isplaćivana nekim zaposlenicama HDZ-a koje su nakon dobivenih izbora 2003. otišle raditi u vladu, ali samo zato jer im je plaća u vladi bila znatno manja od one u HDZ-u. Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe, dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu predstavljanja europskih projekata i izložbenog programa MSU u 2103. (12 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17). Muzej suvremene umjetnosti u narednom će trogodišnjem razdoblju biti nositeljem projekta Bauhaus - umrežavanje ideja i prakse/Bauhaus – Networking Ideas and Practice (BAUNET), za koji su odobrena sredstva Europske unije iz Programa Kultura 2007.-2013.To je drugi projekt s potporom EU fondova kojeg vodi MSU. BAUNET je jedini izabrani od 19 projekata koje su na natječaj prijavile institucije iz Hrvatske. Drugi projekt u kojem MSU sudjeluje kao jedan od partnera je Media Network for Connecting Cities (CCN), dok će programom Europska iskustva i perspektive hrvatske kulture financiranim od strane Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Muzej u 2013. nizom aktivnosti promovirati međunarodnu suradnju. Na press konferenciji će govoriti načelnica Sektora za europske poslove i medije Martina Borovac Pečarević, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport Tedi Lušetić, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, autorice EU projekta BAUNET Vesna Meštrić i Jadranka Vinterhalter i suorganizator EU projekta CCN Tihomir Milovac.

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnih prevodilaca pokreće novu tribinu "Tragom prijevoda" na kojoj će se jednom mjesečno predstavljati po dva prijevoda te javnosti skrenuti pozornost na vrijedne naslove svjetske književnosti i publicistike. Na prvoj tribini, Mia Pervan predstavit će roman francuskoga pisca Mathiasa Enarda Pričaj im o bitkama, kraljevima i slonovima objavljen u izdanju Profila, a Andy Jelčić predstavit će četiri prijevoda W. G. Sebalda Austerlitz, Saturnove prstene, Vrtoglavicu te pjesničku zbirku Prema prirodi kojoj tek slijedi objavljivanje. Sva četiri prijevoda izdanja su izdavačke kuće Vuković&Runjić. Uz Miu Pervan i Andyja Jelčića na tribini će sudjelovati i turkolog Ekrem Čaušević. Tribinu će otvoriti predsjednica DHKP-a Petra Mrduljaš Doležal i predsjednik DHK-a Božidar Petrač (18 sati, prostorije Društva hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/I.).

VUKOVAR - Otvaranje izložbe Vatroslava Kuliša na kojoj će biti predstavljen ciklus radova na papiru (19 sati, Galerija Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar). Izložba će biti otvorena do 14. travnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙