FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan razmatra posjet Palestinskim područjima

ISTANBUL, 23. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je rekao u subotu da planira do kraja travnja posjetiti Palestinske teritorije nakon što je u petak prihvatio isprike svog izraelskog kolege Benjamina Netanyahua za smrt devet Turaka koji su plovili prema Gazi 2010.

"Možda odem u posjet Gazi i Zapadnoj obali u ožujku ili travnju", rekao je Erdogan tijekom puta vlakom na zapad zemlje, prenosi agencija Anadolija.

Objasnio je da bi se radilo o pomoći procesu ukidanja izraelske blokade Pojasa Gaze, na što se Netanyahu obvezao u petak, uz isprike i obećanja odštete žrtvama izraelskog napada na flotu, dodao je. Na pitanje hoće li Turska odustati od sudskih tužbi protiv odgovornih za napad, premijer je bio suzdržan.

Erdogan je također telefonirao Hamasovom šefu u egzilu Kaledu Mešalu i rekao mu da je Izrael prihvatio turske uvjete: isprike za ubojstva turskih vojnika, priznanje odgovornosti i ukidanje blokade, prenosi AFP.

Već napeti odnosi između Turske i Izraela, strateških partnera tijekom 1990.-ih jako su se pogoršali 31. svibnja 2010. nakon izraelskog napada na flotu koja je pokušala probiti izraelsku blokadu Pojasa gaze u kojem vlada Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙