FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante-Zvonimir Golem objavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

ZAGREB, 23. ožujka 2013. (Hina) - Dr. Ante-Zvonimir Golem objavio je danas kandidaturu za zagrebačkoga gradonačelnika istaknuvši kako će pod sloganom "Vratimo Zagreb građanima" biti nositelj liste građana za Gradsku skupštinu.

"Od Zagreba za desetak godina očekujemo da će biti grad koji će građanima osigurati egzistenciju i primjeren život", istaknuo je Golem na konferenciji za novinare. Rekao je da je osnovni preduvjet za ispunjenje vizije da Zagrebom upravljaju građani kroz svoje stvarne predstavnike u Gradskoj skupštini te da Gradska skupština i Vijeća gradskih četvrti budu moderator i potpora gradonačelniku.

Istaknuo je kako ravnomjerno razvijeni kvartovi, svaki za sebe funkcionalno moraju postati 'mali gradovi' u kojima su građanima dostupni dječji vrtići, škole, smještaj za starije i nemoćne osobe, kvalitetna primarna zdravstvena zaštita te osigurani kvalitetni uvjeti života uz mogućnost samozapošljavanja razvojem obrtništva i tradicionalnih zanimanja.

"Aktivnim poticanjem razvoja obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta, Zagreb mora naći svoje mjesto na turističkim kartama Europe. Svojim razvojem mora postati glavni pokretač razvoja ne samo Hrvatske već cijele regije i tek tada će Zagreb uistinu biti metropola", ustvrdio je Golem.

Ocijenio je kako su Zagrebu nužne žurne promjene zbog toga jer su građani suočeni s mnogim problemima od kojih neki zadiru i u samu egzistenciju - velika nezaposlenost posebno pogađa mlade, građani starije dobi, bolesni i nemoćni nemaju potrebnu pomoć društva, stambeni problemi sve su veći. "Premda su mogućnosti koje se pružaju u Zagrebu dostatne za potpuno rješavanje stambenih problema, mladi, socijalno ugroženi, osobe s invaliditetom i branitelji ne mogu osigurati niti minimalne stambene uvjete", rekao je te upitao "nije li pomalo zastrašujuće da branitelji i preko 15 godina od završetka Domovinskog rata nisu stambeno zbrinuti"?

Naveo je kako je neravnomjeran razvoj Zagreba doveo neka područja u prometnu izoliranost, pogotovo u javnom prijevozu, do te mjere pa su pojedina područja stigmatizirana i gotovo diskriminirana. Komunalna infrastruktura je zastarjela, ekološka slika je opasna, a niti se ne nazire rješenje planskoga gospodarenja otpadom. Velikih investicija nema, a ne postoje niti planovi razvoja malog i srednjeg poduzetništva, rekao je, među ostalim, Golem.

Dr. Ante-Zvonimir Golem rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je završio Medicinski fakultet, a danas radi kao specijalist opće i supspecijalist abdominalne kirurgije na Kliničkom bolničkom centru Zagreb. U tri mandata obnašao je dužnost državnog tajnika za zdravstvo te usporedno, u zadnjem i državnog tajnika za socijalnu skrb. U HDZ-u je obnašao više stranačkih dužnosti. Bio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zagreb i član Predsjedništva stranke. Napustio je HDZ uslijed, kako navodi, potpunog neslaganja s vrhom i politikom vrha stranke prema stranci i Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙