FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Platini opet nije došao na sud u Daruvaru

DARUVAR, 22. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini ni danas nije došao na Općinski sud u Daruvar na parnicu nogometnog suca Brune Marića protiv Uefe. Sutkinja Maja Sikora zato je ispitala samo tužitelja Brunu Marića.

Nogometni sudac Bruno Marić od Uefe traži milijun eura odštete jer smatra da ga je istražitelj te nogometne organizacije Robin Bokšić lažno optužio za namještanje utakmica u Hrvatskoj.Na trosatnom izlaganju Marić je govorio o svojoj neprestanoj nesanici, tjeskobama, vrijeđanjima i prijetnjama, kojima je izvrgnut u Daruvaru uzrokovanim izjavama Robina Bokšića.

"Gdje god sam radio ili boravio privatno od Vinkovaca do Splita našao sam se u neugodnim situacijama kao sudac ključnih utakmica domaće nogometne lige. Zbog tih izjava više ne može računati na karijeru međunarodnog suca, a velike pritiske trpi moja uža i šira obitelj“, kazao je Marić.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj opet se osvrnuo na Platinijev nedolazak.

"Gospodin Platini se i dalje ponaša po obrascu da je prevelik da bi se odazivao na pozive tako malih. Dokazat ćemo da on nije tako veliki niti smo mi tako mali kao što mu se čini. Što vrijeme više prolazi, što rasprava više odmiče, UEFA se sve čudnovatije i drskije ponaša, a vrhunac drskosti prepoznajemo u rečenici da Robin Bokšić nije službenik UEFE. Odustajemo od Platinija jer nikada nismo imali osobiti interes da se pojavi pred hrvatskim sudom. Ovdje se radi o pravu tužene strane da dođe na sud i kaže nešto što smatra da koristi zaštiti interesa tuženika, a ne o obvezi", izjavio je novinarima odvjetnik Gredelj.

Bruno Marić, predsjednik Gradskog vijeća Daruvara razmišlja o povlačenju iz političkog života.

"Ometa me tužba, trebam puno više truda da bi bio na funkciji predsjednika Gradskog vijeća. Svakom logičaru je jasno da ja, mali sudac iz Daruvara, nisam bio cilj. Bilu su to dužnosnici HNS-a, ali meni je počinjena najveća šteta. Odštetni zahtjev manji od 7 milijuna kuna za UEFU ne predstavlja ništa ozbiljno pa nas ozbiljno ne bi ni shvatili“, izjavio je Marić nakon parnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙