FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 23. do ponedjeljka 25. ožujka

ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 23. ožujka, za nedjelju, 24. ožujka i za ponedjeljak, 25. ožujka:

Subota, 23. ožujka

--------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će zajedničku sjednicu Savjeta Predsjednika Republike za gospodarstvo i Vijeća Predsjednika Republike za socijalnu pravdu na temu "Siromaštvo i dužnička kriza građana" (11 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241; predstavnici medija trebaju u Ured predsjednika doći do 10,40 sati).

ZAGREB - Humanitarna akcija "Dan narcisa" održat će se u Zagrebu i više od 30 gradova Hrvatske, već 18. godinu zaredom. Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će u Zagrebu na obilježavanju "Dana narcisa" prodajom narcisa na štandu Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" (10 sati, Trg Petra Preradovića). Na obilježavanju će sudjelovati i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (od 9 do 9,15 sati, Trg Petra Preradovića) i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (10,30 sati). Cvijet narcis odabran kao simbol proljeća, nade i novog života, posvećen je oboljelima od raka dojke, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Ovogodišnji Dan narcisa održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i Ministarstva zdravlja, a u sklopu cjelogodišnjeg projekta 'Darujmo ružičasti život', s ciljem kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju. Kupnjom ovakvog uređaja poboljšat će se kvaliteta života liječenih žena i smanjiti troškovi liječenja. Projekt 'Darujmo ružičasti život' je dio sveukupnog lobiranja za uvođenjem Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima prema kriterijima Europskog parlamenta. Po Deklaraciji Europskog parlamenta iz ožujka 2010. sve zemlje članice EU obvezne su do 2016. donijeti Nacionalni program liječenja raka dojke s ciljem smanjenja smrtnosti oboljelih žena za procjenjenih 15 do 20 posto. Organizator "Dana narcisa" je Hrvatski forum protiv raka dojke - Europa Donna u suradnji s Hrvatskim senološkim društvom-HLZ (Hrvatski liječnički zbor). U Zagrebu će se središnja akcija "Dana narcisa" održati na Cvjetnom trgu (od 9 do 15 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz" u Galeriji Klovićevi dvori, kojoj će nazočiti i predsjednik Republike Ivo Josipović. Izložbu će otvoriti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. (19 sati, Galerija "Klovićevi dvori", Jezuitski trg 4).

Izložba "Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz" teoretski je ključ i semantički instrument koji omogućuje sagledavanje djela velikoga umjetnika Pabla Picassa, istaknula je ravnateljica Nacionalnoga muzeja Picasso u Parizu, Anne Baldassari, autorica postava u Klovićevim dvorima, koji se može razgledati do 7. srpnja. Izloženo je više od stotinu umjetnikovih djela, od njegovih prvih dviju slika iz 1895. koje je Picasso naslikao kao 14-godišnjak, pa do posljednih slika koje 'nose' umjetnikov potpis. Prva retrospektiva Pabla Picassa u Hrvatskoj postavljena je u 12 dvorana Klovićevih dvora u koje su se 'smjestile' Picassove slike, skulpture i fotografije, kako bi nastala jedinstvena izložba koja svoju posebnost ostvaruje baš u tome dijalogu s izložbenim prostorom.

ZAGREB - Izborni sabor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS). Na Izbornom saboru HNS-a očekuje se da će dosadašnji predsjednik Radimir Čačić, kao što je najavio, podnijeti ostavku, a potpredsjednica Vesna Pusić, jedina kandidatkinja za tu dužnost, dobila je jednoglasnu potporu stranačkog Predsjedništva i Središnjeg odbora.

Očekuje se da će predsjednik HNS-a Radimir Čačić podnijeti uvodno izlaganje, a kandidatkinja za predsjednicu Vesna Pusić predstavit će svoju kandidaturu i osvrnuti se na stanje u stranci. Stav Predsjedništva HNS-a je da je izborni Sabor stranke, koji će se održavati neposredno pred europske i lokalne izbore, manifestacija na kojoj će se odaslati poruka o jedinstvu i snazi HNS-a kao najjačeg predstavnika hrvatskog liberalnog političkog prostora (11 sati, Hypo centar, dvorana Kornati, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Izvještajno-tematska konvencija Gradske organizacije SDP-a Zagreba s temom "Zagreb je bitan". Na konvenciji će biti predstavljen izvještaj o radu zagrebačke Gradske organizacije SDP-aza razdoblje od 30. svibnja 2011. do 31. prosinca 2012. godine. Nazočnima će se obratiti predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreba Davor Bernardić, potpredsjednik Vlade RH Neven Mimica i saborski zastupnik i potpredsjednik SDP Hrvatske Zlatko Komadina. Na tematskom dijelu konvencije, pod nazivom "Zagreb je bitan" govorit će ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije Ivana Posavec Krivec, predsjednik GO SDP Zagreb Davor Bernardić, saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy te kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Rajko Ostojić (12,30 sati, Kongresna dvorana Globus Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Prvi sveopći sabor hrvatskih braniteljskih i stradalničkih udruga Republike Hrvatske s ciljem stvaranja platforme o budućem ujedinjenom djelovanju cjelokupne braniteljske i stradalničke populacije, održat će se u Zagrebu (12 sati, hotel "Zovko", Slavonska avenija 59). Saboru će nazočiti predstavnici svih 250 braniteljskih i stradalničkih udruga, koje su podržale Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

ZAGREB - Ante Zvonimir Golem objavit će kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i nositelja liste za zagrebačku Gradsku skupštinu na konferenciji za novinare pod nazivom "Vratimo Zagreb građanima" (11 sati, Tržnica Savica, Lastovska 2a, I. kat).

Nedjelja, 24. ožujka

----------------------------

PULA - Konferencija za novinare na kojoj će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te Peđa Grbin i Damir Kajin, saborski zastupnici i kandidati SDP-a za gradonačelnika Pule i župana Istarske županije govoriti o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu (9 sati, sjedište Gradske organizacije SDP-a Pule, Divkovićeva 3). Nakon konferencije zajedno će se uputiti na tržnicu gdje će od 10 sati građanima podijeliti sadnice cvijeća u povodu početka proljeća (10 sati).

Ponedjeljak, 25. ožujka

-------------------------------

ZAGREB - U emisiji "S predsjednikom uz kavu" Prvog programa Hrvatskog radija gostovat će predsjednik Republike Ivo Josipović (15,30 sati).

ZADAR - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa suradnicima boravit će u radnom posjetu Zadru. U pratnji pomoćnice za visoko obrazovanje dr. Ružice Beljo Lučić i savjetnice za odgoj i obrazovanje Sabine Glasovac, ministar će nazočiti svečanoj sjednici Sveučilišta u Zadru (11 sati). Ministar Jovanović primit će i Godišnju nagradu u znak priznanja za uspješnu suradnju Ministarstva i Rektorskog zbora tijekom predsjedanja rektora Sveučilišta u Zadru prof. dr. Ante Uglešića. Nakon toga obići će Strukovnu školu Vice Vlatkovića, jednu od najopremljenijih i najinovativnijih strukovnih škola u Hrvatskoj (14 sati). Boravak u Zadru ministar Jovanović završit će posjetom najstarijem djelatnom sportskom društvu u Zadru i prvom osnovanom hrvatskom veslačkom klubu na Jadranskom moru – Veslačkom klubu "Jadran" (15,30 sati).

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg ravnatelja policije Ivice Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija. Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe, dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Parnica protiv Zagrebačke, Privredne, Erste, Raiffeisenbank, Hypo Alpe-Adria-Bank, OTP, Splitske i Sberbank, koje u sporu zbog valutne klauzule i jednostrane primjene kamatne stope tuži udruga Potrošač, nastavlja se ispitivanjem dvojice preostalih svjedoka, korisnika spornih kredita (8,30 sati, Trgovački sud, Petrinjska 8).

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske (SNH) održat će konferenciju za novinare na temu "Otvoreno pismo premijeru - smanjenje PDV-a i položaj novinara". Na konferenciji će sudjelovati predsjednik SNH-a Anton Filić i članica Izvršnog odbora SNH i novinarka Jutarnjeg lista Suzana Barilar (11 sati, Klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2/I).

ZAGREB - U povodu 10. godišnjice Hrvatska novinska fotografija, u Novinarskom domu bit će svečano dodijeljene nagrade. Zbor fotoreportera Hrvatske već desetu godinu za redom izabire najbolje od najboljih i tako promiče fotoreportersku struku. Umjetnost fotografije doći će podržati brojne poznate osobe iz svijeta medija, kulture i politike. Ove godine izbor se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i generalnog sponzora tvrtke Canon (19 sati, Perkovčeva 2).

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙