FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Gangster te voli" na festivalu Hot Docs u Kanadi

ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Međunarodna premijera dokumentarnog filma "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića održat će se na kanadskom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs, najvećem i najvažnijem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi, čije će se 20. izdanje održati u Torontu od 25. travnja do 5. svibnja.

Slijepčevićev film prikazat će se u popratnom programu "World Showcase", koji će obuhvatiti 32 dugometražna dokumentarna filma kao kanadske, svjernoameričke ili međunarodne premijere, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Festival Hot Docs prošle je godine imao rekordan broj posjetitelja - oko 165 tisuća gledatelja i filmskih profesionalaca.

"Gangster te voli" premijerno je prikazan na nedavnom ZagrebDoxu, gdje je osvojio nagradu publike, a skraćena verzija filma prošli je tjedan emitirana na uglednoj televizijskoj kući Arte. Za gledatelje u Njemačkoj i Francuskoj još se prikazuje na VOD-platformi ARTE +7, gdje ga je proteklih tjedan dana vidjelo 9048 gledatelja koji su mu dali prosječnu ocjenu 4,84 od mogućih 5,00.

Inozemne gledatelje osvojila je priča o Nedjeljku Babiću, bračnom posredniku iz Imotskog koji već godinama spaja samce iz Hrvatske i inozemstva, a sada je na novom zadatku da pronađe muža 35-godišnjoj Bugarki i samohranoj majci, te da oženi 40-godišnjeg zidara koji je uvjeren da ga ni jedna žena ne bi mogla poželjeti.

Nebojša Slijepčević na filmu je radio kao redatelj i snimatelj, scenarij potpisuje s Vanjom Jambrović, koja je ujedno i producentica filma, a montažu s Ivom Kraljević.

Film su producirali Restart i Fade In, u koprodukciji sa Subcultura Films iz Rumunjske, tvrtkom Kloos and Co. iz Njemačke i televizijskim kućama ZDF/ARTE iz Njemačke. Sufinancirao ga je i HAVC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙