FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli obilježen Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

PULA, 21. ožujka 2013.(Hina) - Prigodnim programom danas je u Puli obilježen Svjetski dan osoba s Downovim sindromom u sklopu kojeg je u tijeku i transnacionalna, europska, komunikacijska kampanja pod nazivom: "Down sindrom, pa što!"

Mnogim gostima, među kojima su bili i predstavnici ustanova i institucija, korisnici pulskog Centra i njihova ravnateljica Branka Butorac svojim su programom poslali poruku kako je za njih Svjetski dan osoba s Downovim sindromom jedinstven i važan kao što je svaka osoba, a posebice ona s tim sindromom.

Svrha kampanje, rekla je Butorac, jest podizanje razine svijesti svim politikama i svim građanima te informiranje javnosti o tom još premalo poznatom genetskom stanju. Dodala je kako u Europu uskoro stiže novi krvni test koji će vrlo rano otkriti Downov sindrom.

"Mi koji imamo djecu s Downovim sindromom pokazujemo da se i s njim može kvalitetno i sretno živjeti", poručila je.

Inače, današnja je proslava u Puli održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić te istarskoga župana Ivana Jakovčića i gradonačelnika Pule Borisa Miletića, koji je osobno izrazio veliku potporu radu tog centra.

Sudionici proslave zasladili su se 12-metarskom tortom koju su ispekli učenici Srednje škole Eugena Kumičića iz Rovinja, dugogodišnjeg partnera pulskog Centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙