FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokvarila se predsjednička limuzina uoči Obaminog dolaska u Izrael

JERUZALEM, 20. ožujka 2013. (Hina) - Službena limuzina koja je predsjednika SAD-a Baracka Obamu čekala u Izraelu pokvarila se nakon što ju je vozač napunio benzinom umjesto dizel gorivom, rekao je jedan dužnosnik u srijedu, izvijestio je CNN.

Limuzina se nije upalila te ju je u srijedu prijepodne trebalo odvuči u Jeruzalem. Obama, koji je u Jeruzalem sletio oko podneva, nije bio u to vijeme u zemlji a za predsjednika je dovezena druga limuzina.

"Imali smo mehaničke problme s jednim od automobila", rekao novinarima koji su doputovali s Obamom Edwin Donovan, glasnogovornik tajne službe. "Ne znamo uzrok", rekao je Donovan koji nije mogao potvrditi je li problem u punjenju neodgovarajućim gorivom. "Zato dopremamo više različitih vozila", rekao je Donovan.

Obično se uoči Obamina posjeta doprema više službenih vozila u mjesta u koja dolazi predsjednik SAD-a. Predsjednička limuuzina, prozvana "Zvijer", posebno je napravljen Cadillac koji teži oko osam tona. Postoje više identičnih kopija koja se koriste za prijevoz Obame u Washingtonu i van grada.

Tajna služba ne govori ništa karakteristkima vozila no, po izvješćima, vozilo ima više centimetara debeo oklop i neprobojna stakla, vrata i prozore koja se hermetički zatvaraju u slučaju napada plinom i posebne sustave za apsorbciju eksplozivnih udara.

Govori se da je " Zvijer" napravljena na šasiji kamioneta Chevrolet Kodiaka.

Za svoje turneje po Bliskom istoku Obama će posjetiti Tel Aviv i Jeruzalem u Izraelu, Ramalu na Zapadnoj obali i Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙