FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udio nenaplativih kredita u španjolskim bankama ponovo povećan u siječnju

MADRID, 19. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Udio nenaplativih kredita u portfeljima španjolskih banaka ponovo je porastao u siječnju, nakon blagog pada na kraju prošle godine kada je vlada aktivirala banku za toksičnu imovinu.

Udio nenaplativih kredita u ukupnom kreditnom portfelju španjolskih banaka porastao je u siječnju na 10,78 posto, s 10,44 posto koliko je iznosio u prosincu, pokazali su u utorak podaci španjolske središnje banke.

Ukupni iznos nenaplativih kredita uvećan je za 3,2 milijarde eura pod nastavljenim pritiskom dugotrajne recesije.

U prosincu se udio nenaplativih kredita smanjio prvi puta u dvije godine. Prethodno je mjesecima kontinuirano rastao još od urušavanja tržišta nekretnina 2008.

Analitičari očekuju da će nastaviti rasti u ovoj godini. Povratak španjolskog gospodarstva u pozitivan teritorij ne očekuje se prije 2014. a nezaposlenost je trenutno na rekordnih 26 posto.

Španjolska državna banka za toksičnu imovinu Sareb formirana je u sklopu nastojanja vlade da obnovi povjerenje u financijsku industriju. Krajem veljače vrijednost toksične imovine parkirane u Sarebu premašivala je 50 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙