FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela izgradnja novog poduzetničkog inkubatora u Pakracu

PAKRAC, 18. ožujka 2013. (Hina) - U Poduzetničkoj zoni Pakrac počela je gradnja novog poduzetničkog inkubatora vrijednog milijun eura koja se financira iz europskih fondova.

Radovi će biti završeni u srpnju ove godine.

"I gradnja novog inkubatora financira se sredstvima europskih fondova, točnije IPA 3C namijenjenog za poslovnu infrastrukturu, a riječ je o objektu s visokim tehnološkim karakteristikama", rekla je Hini Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac, u čijem sastavu se već nalazi jedan inkubator.

Već sada poduzetnici Pakraca i drugih sredina pokazuju zanimanje za novi inkubator u kojem bi se trebalo zaposliti novih stotinu radnika.

Iako će natječaj za zakup tek biti raspisan, već su stigla tri pisma namjere od poduzetnika. Zbog toga u Poduzetničkom centru Pakrac vjeruju da će, kao i kod prvog inkubatora u kojem je smješteno devet poduzetnika, sav radni prostor do završetka gradnje biti zakupljen.

U Poduzetničkoj zoni Pakrac, gdje je smješten Poduzetnički centar i prvi inkubator, danas radi oko 500 radnika, a Pakrac je jedini grad u Hrvatskoj koji je do sada za izgradnju poslovne infrastrukture koristio sredstva sva tri pretpristupna fonda (CARDS, PHARE i IPA).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙