FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Souleiman: zaustaviti prelazak boraca iz Libanona u Siriju

BEJRUT, 16. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Libanon mora zaustaviti prelazak boraca sa svog teritorija u susjednu Siriju, naglasio je u subotu libanonski predsjednik Michel Souleiman nakon što su iz Damaska stigle prijetnje da će odgovoriti vojno na daljnje infiltracije.

"Moramo očuvati našu neutralnost. Stabilnost naše zemlje je stvar svih nas...ne šaljimo aktiviste u Siriju i nemojmo ih primati", izjavio je on. Souleiman je rekao da je naredio libanonskoj vojsci "da zaustavi sve borce koji se namjeravaju ići boriti u Siriju, bez obzira pripadaju li sirijskoj oporbi ili ne".

Libanonski suniti pomažu pripadnicima sirijske oporbe dok šijitski Hezbollah surađuje sa snagama predsjednika Bašara al Asada.

Iz ureda libanonskog premijera Najiba Mikatia objavili su da je premijer razgovarao sa zapovjedništvom vojske i razgovarao o "koracima koje poduzima libanonska vojska kako bi se spriječila infiltracija militanata i krijumčarenje oružja". "

Sirijsko ministarstvo obrane zaprijetilo je da će Sirija napasti i ciljeve na libanonskom teritoriju kako bi spriječila "naoružane bande" da ilegalno ulaze u Siriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙