FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića u PGŽ

RIJEKA , 15. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića danas su u Rijeci potpisale koalicijski sporazum za zajednički izlazak na izbore na razini Primorsko-goranske županije.

Sporazum su potpisali član predsjedništva HDZ-a i predsjednik primorsko-goranskoga Županijskog odbora te stranke Oleg Butković i potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčevića Ivan Kirin.

Oleg Butković rekao je da je suradnja uspostavljena na temelju dogovora tih dviju stranaka na državnoj razini te na temelju suradnje u drugim županijama. Dodao je kako je to prvo potpisivanje koalicijskih sporazuma te da će se uskoro "formalizirati suradnja s još nekim strankama". Time se na tom području otvara put za promjene, istaknuo je.

Ivan Kirin ustvrdio je da su vladajuće koalicije u Rijeci i županiji to područje dovele do gospodarskog kolapsa. Standard građana pada, nezaposlenih je sve više i sve više ljudi odlazi u druge krajeve i druge države, rekao je Kirin.

"SDP je samo deklarativno socijaldemokratska stranka. Da je to uistinu, štitili bi nezaposlene, radnike, razvijali bi industriju i poljoprivredu i borili se za socijalnu državu", istaknuo je.

Na novinarsko pitanje o tome koliko mjesta ta koalicija očekuje u Županijskoj skupštini, Butković je odgovorio da očekuju pobjedu na izborima.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙