FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Mađerić: Zagrebu je potrebna promjena vlasti

ZAGREB, 14. ožujka 2013. (Hina) - HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić poručila je večeras da je Zagrebu potrebna promjena vlasti, da njegovi građani zaslužuju bolji i uređeniji grad te da će na lokalnim izborima 19. svibnja pobijediti HDZ a ona nakon drugog izbornog kruga postati gradonačelnicom.

Mađerić je, na obilježavaju 23. obljetnice HDZ-ovog zagrebačkog područnog odbora Donji grad, najavila rješavanje gorućih gradskih problema, posebice onih prometnih te izgradnju dječjih vrtića, škola i domova umirovljenika kao i posebnu skrb za branitelje i umirovljenike kako bi imali dostojanstven život. Također je najavila pomoć u rješavanju problema socijalno ugroženima, nezaposlenima, majkama i mladim obiteljima.

Zagrebu je potrebna rekonstrukcija Holdinga kojeg je SDP s gradonačelnikom Milanom Bandićem, za kojeg je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović tvrdio da je najbolje što ima u Zagrebu, doveo na rub propasti uhljebljivanjem kadrova po stranačkoj liniji, bez javnih natječaja, a u gradskom proračunu su napravili crnu rupu bez dna, istaknula je Mađerić. Odlučno je odbacila, kako je rekla, "spinove" da je Bandić HDZ-ov kandidat, poručivši da ga HDZ-ovi članovi ne žele i neće izabrati, jer je pod zaštitom SDP-a devastirao grad financijski i urbano nakon 13 godina eksperimentiranja.

Zagrebu nisu potrebna nerealna obećanja, kako je rekla, drugog SDP-ovog "rezervnog" kandidata Rajka Ostojića. Ustvrdila je da u SDP-u imaju neriješene račune i da se boje što bi Bandić o tome mogao javno reći.

HDZ se nikoga ne boji, nikome ništa nije dužan i ne mora vraćati usluge i iskreno ide u izbornu bitku u kojoj će pobijediti, naglasila je Mađerić. Najavila je da će predfinalna utrka lokalnih, biti izbori za Eurpski parlament na kojima će, rekla je, HDZ također pokazati svoju snagu.

Osvrnula se i na, kako je rekla, sramotan, pokušaj HNS-ovog kadroviranja među stranačkim članstvom pozivom da se jave na natječaj u Ministarstvo gospodarstva, gdje je njihov ministar Ivan Vrdoljak. Takvu praksu treba prekinuti, kriteriji trebaju biti stručnost i sposobnost, rekla je.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić podržao je Margaretu Mađerić. Kazao je da će HDZ nakon pobjede na izborima naći primjerenije mjesto za trg prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja stranke dr. Franje Tuđmana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙