FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bratušek u četvrtak predlaže svoju vladu

LJUBLJANA, 13. ožujka 2013. (Hina) - Mandatarka za sastav nove slovenske vlade Alenka Bratušek u četvrtak će, kada istječe 15-dnevni rok od kada je izabrana, predati parlamentu popis kandidata za ministre u svojoj vladi.

O novoj vladi parlament bi prema najavama mogao glasovati u srijedu, nakon predstavljanja ministarskih kandidata u parlamentarnim odborima. Potpisivanje koalicijskog ugovora najavljeno je za srijedu na večer.

Kako javljaju slovenski mediji, najviše ministarskih mjesta (pet) u novoj vladi trebalo bi pripasti Pozitivnoj Sloveniji (PS) koju vodi Bratušek, a nagađa se da bi ona privremeno vodila i ministarstvo financija. Mjesto u vladi predviđeno je i za Gregora Viranta, predsjendika Građanske liste (GL) koji bi bio ministar okoliša, te za predsjednika Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) Karla Erjavca, koji bi u novoj vladi bio ministar vanjskih poslova kao i u odlazećoj Janšinoj vladi. Socijalnim demokratima (SD) priala bi prema navodima medija među ostalim i ministarstvo poljoprivrede, te ministarstvo školstva, ali ministar neće biti predsjednik stranke Igor Lukšič koji će se posvetiti vođenju stranke, objavili su slovenski mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙