FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 13. ožujka

ZAGREB, 13. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 13. ožujka:

OSIJEK - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 40. obljetnice djelovanja Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku (19 sati, Cvjetkova ulica 32, Osijek). Tom će mu prigodom biti dodijeljena Ekumenska povelja kao priznanje za doprinos promicanju kulture dijaloga, tolerancije i suživota među vjerskim i nacionalnim manjinama u Hrvatskoj, a profesoru teologije Miroslavu Volfu počasni doktorat.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg. Sv. Marka 2; snimatelji i fotoreporteri trebaju u Vladu doći do 9,45 sati). Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, konačni prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, prijedlog izmjena Zakona o zaštiti potrošača, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o osnutku Hrvatske kontrole zračne plovidbe, prijedlog izmjena Zakona o sportu, Prijedlog uredbe o graničnim prijelazima na kojima se obavlja sanitarni inspekcijski nadzor (EU), imenovanje članova izaslanstva Republike Hrvatske u međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa vezanih uz ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško, Izvješće o praćenju poboljšanja kakvoće zraka na području Grada Siska i dinamike modernizacije Rafinerije nafte Sisak. Na dnevnom redu zatvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu.

ZAGREB - Nakon dvotjedne stanke, Hrvatski sabor nastavlja sedmu sjednicu raspravom o Vladinom konačnom prijedlogu novog Zakona o dadiljama. U odnosu na prvo čitanje zakona, ukinuta je mogućnost registriranja djelatnosti dadilja kroz trgovačka društva i zadruge, te je omogućeno da se ta djelatnost obavlja isključivo kroz registraciju obrta (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za obranu, na čijem je dnevnom redu najavljena i odluka o povlačenju pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske iz mirovne misije Ujedinjenih Naroda na Golanskoj visoravni UNDOF (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Saborski Klub nezavisnih zastupnika održat će konferenciju za novinare na temu "Objava podrške Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, na čelu s don Ivanom Grubišićem, nezavisnom kandidatu za župana Osječko-baranjske županije Petru Pranjiću". O temi će govoriti Ivan Grubišić (11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Matija Franković i ravnateljica Javne ustanove "Priroda" Sonja Šišić potpisat će Memorandum o razumijevanju i najaviti uključivanje u projekt "Očuvanje priobalne i morske raznolikosti stvaranjem mreže zaštićenih priobalnih i morskih područja Sredozemlja-MedMPAnet" (10 sati, sjedište županije, Adamićeva 10). Nakon potpisivanja ministar Zmajlović održat će konferenciju za novinare.

RIJEKA - Na konferenciji za novinare najavit će se svečano otvorenje Islamskog centra u Rijeci. Sudjelovat će zagrebački muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović te glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović (17 sati, Islamski centar u Rijeci, Ante Mandića 50).

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) održat će konferenciju za novinare na temu "Obrazovanje i zdravstvo nisu trošak!", o kojoj će govoriti predsjednik stranke Darinko Kosor, Vladimir Ferdelji, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i Vjekoslav Jeleč, kandidat HSLS-a za zamjenika gradonačelnika (11,30 sati, prostorije HSLS-a, Zrinjevac 17/I).

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) i Hrvatski autoklub predstavit će na konferenciji za novinare kartu s lokacijama zdravstvenih ustanova na HAK-ovoj interaktivnoj karti, te na aplikaciji za pametne telefone. U prvoj fazi objavit će se 6 500 ugovornih subjekata HZZO-a, ordinacija, ljekarni, laboratorija, bolnica). Ustanove će biti kategorizirane te će pružati kontaktne podatke o liječnicima, radno vrijeme ordinacija i slične važne informacije za korisnike (12 sati, Hrvatski autoklub, Avenija Dubrovnik 44).

ZAGREB - Regionalni koordinatori dat će izjave za novinare o provedbi Regionalnoga stambenog programa, kojeg uz pomoć međunarodne zajednice provode BiH, Hrvatska, Crna Gora i Srbija s ciljem osiguranja trajnih stambenih rješenja za najugroženije izbjegličke obitelji u regiji, a uoči foruma koordinatora Regionalnoga stambenog programa, koji se održava ovoga tjedna u Zagrebu (11 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Krešimirov trg 1).

ZAGREB - Otvorenje izložbe slika akademika Boris Bućana, koje je izabrala autorica likovnog postava, akademkinja Vera Horvat Pintarić. Na izložbi će se predstaviti njegov novi ciklus sa 120 slika "Stakleni ljudi", nastao ove i prošle godine. Izložbu će otvoriti voditelj Gliptoteke HAZU akademik Đuro Seder (19 sati, Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2).

ZAGREB - Hrvatski centar ITI i Biblioteka Mansioni predstavit će knjigu Ivice Kunčevića "Ambijentalnost na dubrovačku". O knjizi će govoriti Hrvoje Ivanković, Željka Turčinović i autor, a ulomke će čitati glumci Alma Prica, Doris Šarić Kukuljica i Goran Grgić (17 sati, Akademija dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙