FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KentBank u članstvu HUB-a

ZAGREB, 11. ožujka 2013. (Hina) - KentBank d.d. postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka (HUB), gospodarskog interesnog udruženja banaka, priopćeno je danas iz HUB-a.

Zajednički sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su direktor HUB-a Zoran Bohaček i predsjednik Uprave KentBank Murat Sabaz, a KentBank je potpisala i original "Kodeksa dobre bankovne prakse", čime je ta banka potvrdila prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke.

Direktor HUB-a Zoran Bohaček izrazio je zadovoljstvo što je KentBank, iako manja po veličini, vrlo brzo nakon promjene vlasničke strukture, pokazala inicijativu da postane članica HUB-a i time odlučila aktivno sudjelovati u radu udruge.

KentBank je nastala preuzimanjem Banke Brod u srpnju 2011. godine, kada je tu banku preuzeo turski Eksen Holding (Süzer Group). U srpnju 2012. je došlo do promjene imena Banke Brod d.d. u KentBank d.d. i preseljenja sjedišta banke u Zagreb.

Kentbank danas ima 11 podružnica, a, kako se navodi u priopćenju, planirano je da u roku od tri godine postane snažna nacionalna banka s ukupno 25 podružnica, nakon čega se planira širiti i na regiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙