FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radionica "Jezična strana mozga" od 11. do 15. ožujka

ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Na radionici o neuralnoj obradi jezika "Jezična strana mozga", koja će se održati u povodu manifestacije "Tjedan mozga", polaznici će naučiti kako komuniciraju neuroni, kako se formiraju moždana tkiva, što se događa prekidom neuronskih veza te kako različiti dijelovi mozga sudjeluju u jezičnoj obradi.

Riječ je o radionici koju organizira Laboratorij za psiholingvistička istraživanja POLIN s Odsjeka za logopediju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kako bi se popularizirala znanost, odnosno široj javnosti približio način na koji suvremena neuroznanost tumači složeni fenomen jezika u neuralnoj obradi.

Radionica će se održavati svakoga dana od 11. do 15. ožujka u 11, 12 i 13 sati na Sveučilištu u Zagrebu u Zvonimirovoj ulici br. 8, a u okviru organiziranih dolazaka, na radionici će sudjelovati zagrebački gimnazijalci i studenti te ostali zainteresirani polaznici, priopćilo je danas zagrebačko Sveučilište.

Kako se navodi, predviđeno trajanje radionice je 30 minuta, a dodatno vrijeme predviđeno je za pitanja i raspravu. Radionica će se izvoditi u posebno uređenoj prostoriji obogaćenoj instalacijom "Šuma neurona" te različitim edukativnim i interaktivnim sadržajima. Spomenuta instalacija osmišljena je i izrađena u suradnji s Kiparskim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti, a neke od edukativnih sadržaja ustupio je Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Dodatnu pomoć u izvedbi radionica pružit će doktorandi sveučilišnog interdisciplinarnog doktorskoga studija "Jezik i kognitivna neuroznanost". Voditelji radionice bit će docenti Jelena Kuvač Kraljević, Marijan Palmović i Neven Bilić te doktori znanosti Gordana Hržica, Maja Cepanec i Nevena Padovan.

U srijedu ,13. ožujka, u 16,30 sati bit će organizirana posebna radionica namijenjena čelništvima Sveučilišta i sastavnica koje sudjeluju u organizaciji radionice. Očekuje se sudjelovanje rektora Alekse Bjeliša, prorektorice za istraživanje i tehnologiju Melite Kovačević, dekanice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Ljiljane Mikšaj-Todorović, dekana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Amira Hamzića i dekana Akademije likovnih umjetnosti Peruška Bogdanića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙