FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 9. do ponedjeljka, 11. ožujka

ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - od subote 9. do ponedjeljka 11. ožujka:

Subota, 9. ožujka

-----------------------

ZAGREB - U pripremi za lokalne izbore, HDZ će u košarkaškom centru "Dražen Petrović" održati motivacijski skup "Sabor HDZ-a – izbori 2013." Na skupu će sudjelovati članovi središnjih tijela stranke, svi kandidati za predstojeće lokalne izbore i izbore za EU parlament, te svi predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i županijskih odbora. Iz stranke ističu da time žele poručiti kako se HDZ vraća bazi, kako politiku ne želi kreirati u stranačkoj središnjici, nego u suradnji s organizacijama na terenu (11 sati, KC Dražen Petrović, Savska 30)

PLITVIČKA JEZERA - "Žene poduzetnice u ruralnim područjima: potraga za tržištima" naziv je radionice i okruglog stola koji će se pod predsjedanjem predsjednika Republike Ive Josipovića održati na Plitvicama u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana žena. Okrugli stol otvorit će predsjednik Josipović i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, a sudjelovat će nevladine organizacije koje vode žene te poduzetnice iz Ličko-senjske županije i ostalih primarno ruralnih područja. Radionica i okrugli stol fokusirat će se na prepoznavanje problema, ali i na priče o uspjehu i potencijalnim rješenjima (13-16 sati, hotel Plitvice, Nacionalni park Plitvička jezera)

ZAGREB - Predstavljanjem Nacionalnih programa prevencije raka dojke, debelog crijeva i vrata maternice, Ministarstvo zdravlja nastavlja javnozdravstvenu kampanju "Za zdravlje. Danas." Ministar zdravlja Rajko Ostojić, sudjelujući u kampanji, dijelit će građanima promotivni materijal i ukazivati na važnost preventivnih pregleda (16 sati, Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16)

Nedjelja, 10. ožujka

------------------------

Za sada nema važnijih događaja u najavi Općeg servisa vijesti Hrvatska za nedjelju, 10. ožujka

Ponedjeljak, 11. ožujka

----------------------------

ZAGREB - Svečani početak projekta "Partnership for education - Partnerstvo za regionalnu policijsku obuku". Projektom će upravljati Ministarstvo unutarnjih poslova i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu s ciljem poboljšanje regionalne policijske suradnje u suzbijanju transnacionalnog kriminaliteta. Na svečanosti će govoriti načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, britanski i američki veleposlanici, David Slinn i Kenneth Herbert Merten, te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (9 sati, Policijska akademija, Avenija Gojka Šuška 1)

BIOGRAD - Svečanost zatvaranja projekta Ministarstva kulture, financiranog sredstvima Europske unije IPA 2009, "Priprema Marketing plana Han Agencije i Plana održivog gospodarskog razvoja mjesta Vrana". Projekt je provodio međunarodni konzorcij pod vodstvom KPMG Advisory S.p.A. (Italija) u suradnji s Horwath HTL Zagreb. Cilj projekta, koji je započeo u svibnju 2012. godine i završava u ožujku 2013. godine, bila je gospodarska revitalizacija i razvoj mjesta Vrana u Zadarskoj županiji (11,30 sati, hotel Adriatic - Ilirija, Tina Ujevića 7)

VODICE - Trodnevni stručni skup ravnatelja osnovnih škola počet će u 10 sati u hotelu Olympia. Aktualnosti u sustavu odgoja i obrazovanja uvodno će predstaviti Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, te Ankica Nježić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a za 15,30 sati najavljeno je obraćanje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Stručni skup, na kojemu se očekuje 650 ravnatelja osnovnih škola, održat će se u Vodicama od 11. do 13. ožujka u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

ZAGREB - Svjedočenjem bivših HDZ-ovih ministara kulture i obrane Bože Biškupića i Berislava Rončevića nastavit će se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija. Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙