FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: afere treba istražiti do kraja

OMIŠ, 7. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas kako treba istražiti do kraja afere koje se dovode u vezu s nekim ministrima radi utvrđivanja ima li ili nema njihove odgovornosti, te ako nema krivnje, otkloniti je i reći javnosti o čemu se radi.

Na upite novinara kako komentira sve učestalije afere u kojima se spominju i neki ministri, zbog mogućeg sukoba interesa, kaznene prijave, predsjednik Josipović je odgovorio kako „afere nisu ugodne“, ali da ih treba istražiti do kraja.

„Afere treba dovesti do kraja, dakle treba istražiti o čemu se radi i naravno ako je riječ o nečemu zbog čega snosite odgovornost, to će se sasvim sigurno dogoditi. Ali isto tako treba brzo i efikasno, ako nema krivnje kod tih ljudi, tu krivnju otkloniti i u javnosti jasno reći o čemu se radi“, kazao je predsjednik Josipović.

Slijedilo je pitanje je li vrijeme za rekonstrukciju Vlade, a predsjednik je odgovorio kako ne može o tomu govoriti jer je to stvar premijera. „Ne možemo o tomu govoriti pozivajući se na neke tek otvorene afere“, dodao je Josipović.

Na upit kako komentira najave sindikata da će organizirati štrajkove i prosvjede protiv Vlade, predsjednik Josipović je odgovorio da sindikati rade svoj posao i njihovo je da se bore za socijalna prava.

„Arsenal mjera koji njima stoji na raspolaganju jesu i javni prosvjedi, zakonito je i legalno organiziranje javnih prosvjeda. Ja uvijek više volim socijalni dijalog, da se sjedne za stol i da Vlada, poslodavci i sindikati nastoje naći zajednički jezik, mislim da je to bolji put“, kazao je Josipović.

Ponovio je da će sazvati sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu i Vijeća za gospodarstvo rekavši da će to učiniti u narednih petnaestak ili dvadeset dana.

„Ja ću izaći ne s nekim velikim projektima, ali s nekoliko vrlo preciznih mogućih mjera za raspravu u javnosti, Vladi, oporbi i svim sindikatima, da razmisle o njima i da vidimo mogu li te mjere pomoći građanima“, objasnio je predsjednik. „Veliki broj građana je u vrlo teškoj situaciji, oni su pod ovrhama, neki su ostali bez svojih domova, neki ne mogu plaćati račune i osigurati sebi i svojoj djeci pristojan život“, dodao je predsjednik Josipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙