FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

m-Prenosivost - prva HAKOM-ova mobilna aplikacija

ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) od danas svim svojim korisnicima nudi m-Prenosivost aplikaciju za pametne telefone, a koja pruža jednostavan i brz pristup informacijama o mreži u kojoj se traženi broj nalazi te o njegovom statusu, priopćeno je iz HAKOM-a.

To je, nakon ponuđenih e-aplikacija, prva HAKOM-ova mobilna aplikacija, a bit će dostupna za iOS i Android uređaje.

Iz HAKOM-a objašnjavaju kako uz aplikaciju m-Prenosivost korisnici više ne trebaju pretraživati baze svakog pojedinog operatora, već na jednom mjestu imaju mogućnost informiranja o broju, odnosno o mreži u kojoj se broj nalazi.

Uvidom u te informacije, korisnici također izbjegavaju neočekivane troškove poziva, a pretraživati se mogu telefonski brojevi iz mreže pokretnih ili nepokretnih komunikacija, navodi se u priopćenju.

Iz HAKOM-a podsjećaju da korisnici mogu odabrati za sebe operatora sukladno svojim potrebama i navikama te mogu promijeniti operatora odnosno prijeći u mrežu drugoga, uz zadržavanje dotadašnjeg broja.

Aplikacija m-Prenosivost doprinosi postupku odabira i promjene operatora jednostavnijim i bržim uvidom u status traženog broja.

Aplikacija je besplatna za korištenje te je bez ikakvih ograničenja mogu preuzeti iOS i Android uređaji, navodi se u priopćenju i dodaje kako se detaljnije informacije o aplikaciji mogu pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙