FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli radovi na dvama željezničkim prijelazima na području Varaždina

VARAŽDIN, 6. ožujka 2013. (Hina) - Radovi na željezničko-cestovnim prijelazima u Kučan Marofu i Jalkovcu u Varaždinu, vrijedni 2,5 milijuna kuna, počeli su danas, a po najavama člana uprave HŽ Infrastrukture Nikole Ljubana, rok do kojeg se trebaju završiti je 14. svibnja.

Prijelazi će biti opremljeni uređajima za automatsko osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza, kućicom za smještaj uređaja, polubranicima i svjetlosno-zvučnim signalom, a prijelaz u Jalkovcu i mimoilaznom zaštitnom ogradom.

Nikola Ljuban izrazio je zadovoljstvo što su nakon pet godina konačno počeli radovi na koje, ocijenio je, nije trebalo tako dugo čekati.

"Na inzistiranje gradonačelnika Habuša, uvrstili smo ta dva prijelaza u plan za ovu godinu, hitno raspisali natječaj i danas krenuli s radovima", rekao je i izrazio zadovoljstvo što grad Varaždin sudjeluje u investiciji s 800 tisuća kuna.

Inicijativa za izgradnju branika na tim prijelazima pokrenuta je 2008., kad je grad uplatio dio novca u iznosu od 400 tisuća kuna, rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dodao kako je, nažalost, od tada do 2012. projekt zastao, nakon čega su ga prošle godine ponovno pokrenuli. Podsjetio je da je od 2008. do sada na tim dvama pružnim prijelazima poginulo šest osoba. Posljednja nesreća dogodila se u siječnju u Kučan Marofu, kada je u naletu vlaka na osobni automobil poginula tročlana obitelj s djetetom od nekoliko godina.

Po podatcima HŽ Infrastrukture, od siječnja 2001. do kraja veljače ove godine na tim se prijelazima dogodilo 11 prometnih nesreća. Šest je osoba poginulo, a osam je teže ozlijeđeno.

Osim tiha dvaju varaždinskih prijelaza, ove godine planirano je dovršiti radove na 21 željezničko-cestovnom prijelazu diljem Hrvatske. Vrijednost tih radova je 13 milijuna kuna. Ove će se godini pokrenuti i javno nadmetanje za izvođenje radova na još 27 prijelaza, za što je osigurano 30 milijuna kuna. Za 43 prijelaza počet će izrada projektne dokumentacije, navodi HŽ Infrastruktura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙