FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno suđenje u vezi s ugovorom o zbrinjavanju varaždinskoga komunalnog otpada

VARAŽDIN , 5. ožujka 2013. (Hina) - Na Trgovačkome sudu u Varaždinu danas je zbog zamjene sutkinje ponovno ispočetka krenula glavna rasprava u postupku za utvrđivanje ništetnosti ugovora o zbrinjavanju varaždinskoga komunalnog otpada u tvornici za mehaničko-biološku obradu otpada T7 VIS u vlasništvu varaždinskog poduzetnika Davora Patafte.

Ugovor o zbrinjavanju varaždinskoga komunalnog otpada u prosincu 2008. potpisali su predstavnici varaždinske komunalne tvrtke Varkoma i T7 VIS-a, a tužbu za utvrđivanje ništetnosti tog ugovora u siječnju prošle godine pokrenuo je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Objašnjavajući tada razloge pokretanja tužbe protiv gradske komunalne tvrtke i T7 VIS-a, Habuš je istaknuo kako, po njihovu mišljenju, taj posao nije u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu te da je posao sklopljen izravno, bez javne nabave.

Iako je glavna rasprava danas počela ispočetka, odvjetnici tužitelja i oba tuženika složili su se da nije potrebno novo ispitivanje Ivana Čehoka kao svjedoka, a problemi su nastali zbog odabira vještaka.

Sudac Radovan Raduka naglasio je kako je potrebno utvrditi je li zbog žurnog sprječavanja nastanka štete izuzela primjena Zakona o javnoj nabavi, kako tvrde tuženici. Budući da sud nema stručnog znanja o tome, potrebno je vještačenje, za što je sudac odredio vještaka Gorana Kniewalda.

Protiv takve odluke reagirali su branitelji budući da je vještačenje Kniewalda zatraženo i u USKOK-ovoj istrazi te su zatražili imenovanje novog vještaka za zaštitu okoliša koji će utvrditi je li prijetila opasnost od štete.

Odvjetnici T7 VIS-a ujedno su zatražili da se vrijednost predmetnog spora postavi na 95 milijuna kuna iako je prvotno određena na 11 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙