FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 6. ožujka

ZAGREB, 5. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 6. ožujka:

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović tijekom posjeta Splitu posjetit će Centar za odgoj i obrazovanje ''Juraj Bonači'' (12 sati, Bruna Bušića 30), a potom će održati predavanje studentima Filozofskog i Pravnog fakulteta u Splitu, na temu ''Probacija u Hrvatskoj – odgovori na izazove vremena'' (18 sati, Sveučilišna knjižnica, Ruđera Boškovića 31).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu početka dvodnevne regionalne konferencije na temu "Međunarodna suradnja u borbi protiv organiziranog kriminala: dostignuća i izazovi" u sklopu IPA 2010 Projekta "Borba protiv organiziranog kriminala i korupcije: Jačanje tužiteljske mreže". Nakon uvodnog dijela konferencije predstavnicima medija obratit će se Robera Cortese, EU Task Manager, Uprava za proširenje, pravosuđe i unutarnji poslovi – regionalni programi, Henk Marquart, viši voditelj projekta i Nataša Đurović, zamjenica ravnatelja USKOK-a i članica Upravnog odbora Projekta (12 sati u dvorani Centrum hotela Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, organizira se panel diskusiju "Kako fleksibilizacija radnog vremena pomaže položaju žene-majke u suvremenom hrvatskom društvu“, a u diskusiji će sudjelovati Ađelko Akrap s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti, predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ivana Matić iz poslovne mreže Women in Adria. Moderator diskusije bit će Dijana Kobas Dešković, idejna začetnica projekta MAMFORCE, prvog poslovnog modela fleksibilnog zapošljavanja visokoobrazovanih i stručnih kadrova u Hrvatskoj. Sudionici će razgovarati o aktualnoj problematici i modelima zapošljavanja s posebnim naglaskom na zapošljavanje žena i roditelja, o poteškoćama u usklađivanju obiteljskog i privatnog života i utjecaju na opadanje nataliteta, te mogućnostima povećava na zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta (11 sati, u prostoru Profil Megastore, 1. kat Bogovićeva 7).

ZAGREB - U organizaciji Zapovjedništva 204. vukovarske brigade i zapovjednika Branka Borkovića, održat će se tiskovna konferencija u prostorijama Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, a tema tiskovne konferencije su Zaključci sa sastanka Stožera za obranu Vukovara i zapovjedništva 204. vukovarske brigade (13 sati, Gundulićeva 45).

ZAGREB - Tribina Hrvatskog novinarskog društva (HND) "7. Novinarska srijeda" s temom dnevnih novina "21. stoljeće". Na tribini će se, uz ostalo, razgovarati o okolnostima pokretanja i gašenja lista "21. stoljeće", a, uz ostale, sudjeluju Marijan Jurleka, direktor i vlasnik tvrtke „Miran dan“ d.o.o, (izdavača "21. stoljeća"), Nada Mirković, prva glavna urednica "21. stoljeća", Denis Kuljiš, prvi izvršni urednik "21. stoljeća", Vladimir Milinović, urednik i novinar "21. stoljeća". Moderatorica tribine je Ljubica Letinić, novinarka Hrvatskog radija (19 sati, Velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Platforma 112, koju sačinjavaju i podupiru više nevladinih udruga, organizira konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti "Izvještaj o radu Vlade na ispunjavanju zahtjeva Platforme 112". Kako ističu u platformi, najviše pozitivnih promjena koje je uvela ova Vlada odnosi se na jačanje transparentnosti i otvorenosti što je u oštrom kontrastu s nekonzistentnošću donošenja politika i njihove provedbe što predstavlja glavnu slabost ove Vlade. (11 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c,).

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Treba li nam znanost i kako je financirati" održat će se u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) u organizaciji CFI CROATIA (Center for Inquiry / Centar za promicanje znanosti i kritičkog mišljenja). Voditelj okruglog stola je Slobodan Danko Bosanac, a uvodnu riječ održat će akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU-a. (17 sati, Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - Zgradu Muzičke akademije u izgradnji obići će rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, dekan Muzičke akademije Mladen Janjanin, direktor Nexe gradnje d.o.o. Miljenko Zovko i predsjednik Uprave Nexe Grupe Ivan Ergović (12 sati, Trg maršala Tita). Nakon obilaska u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se sastanak Stručnog povjerenstva za izgradnju nove zgrade Muzičke akademije, na kojem će sudjelovati i delegacija koja je prethodno obišla gradilište. Sastanak će biti zatvoren za javnost, a sudionici sastanka dat će izjave u predvorju Aule Sveučilišta (12,45 sati).

SPLIT - Ansambl drame splitskoga HNK premijerno će izvesti dramu "Peer Gynt" norveškoga pisca Herika Ibsena u režiji Gorana Golovka. Naslovnu ulogu dijele trojica glumaca - Trpimir Jurkić, Goran Marković i Marko Petrić, dramaturg predstave je Jasen Boko, scenograf Tihomir Snitko, a kostimografkinja je Marija Žarak. (20 sati, HNK Split Trg Gaje Bulata 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Čurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙