FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo britanskog parlamenta

ZAGREB, 5. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u utorak izaslanstvo parlamenta Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske na čelu s lordom Dundeejem koje boravi u posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika.

Tijekom sastanka potvrđeni su vrlo dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine. Zahvalivši na završenom procesu ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u britanskom parlamentu, predsjednik Josipović je istaknuo je kako je to bio jasan signal prijateljstva i razumijevanja dviju zemalja.

Velik dio razgovora bio je posvećen mogućnostima unapređenja i produbljenja gospodarske suradnje za koju su obje stane izrazile veliki interes, posebice u svjetlu skorog članstva RH u Europskoj uniji. Predsjednik Republike naglasio je važnost boljeg međusobnog informiranja o mogućnostima poslovanja i investiranja u obje zemlje.

Sugovornici su se također složili da je postizanje sigurnosti i stabilnosti u jugoistočnoj Europi od vitalnog značaja za cijelu Europu, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙