FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska veleposlanica s varaždinskim gradonačelnikom o pročišćavanju voda

VARAŽDIN , 4. ožujka 2013. (Hina) - Nizozemska veleposlanica Stella Ronner-Grubačić, predstavnici Varaždina s gradonačelnikom Goranom Habušem na čelu te predstavnici varaždinske komunalne tvrtke Varkoma održali su danas u Varaždinu radni sastanak o mogućoj suradnji u pročišćavanju otpadnih voda.

Kako je istaknuo gradonačelnik Goran Habuš, današnji sastanak nastavak je sastanka održanog u studenome prošle godine, kad je veleposlanica Ronner-Grubačić ponudila suradnju na tom području zbog iskustva i napredne tehnologije nizozemskih tvrtaka.

"Nizozemska je pionir kad je u pitanju briga za vodu i očuvanje pitke vode te proces pročišćavanja otpadnih voda. Naše tvrtke nude cjeloviti način upravljanja vodom. U samoj Nizozemskoj ima oko 1500 tvrtaka koje nude visoku tehnologiju i standarde, i danas smo ovdje radi dogovora o mogućoj suradnji na tom području", rekla je veleposlanica Stella Ronner-Grubačić.

Grad Varaždin ponajprije je zainteresiran za suradnju i dogradnju i povećanje kapaciteta pročistača otpadnih voda budući da bi se u konačnici sva otpadna voda iz kućanstava i industrije u Varaždinu te sedam okolnih općina trebala slijevati u taj pročistač. Kad je riječ o nastavku suradnje, gradonačelnik Habuš istaknuo je da bi iz Nizozemske uskoro trebali doći ugledni stručnjaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙