FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grbin: vijećnica SDP-a smijenjena jer je kritizirala stanje u pulskoj bonici

PULA, 4. ožujka 2013.(Hina) - Saborski zastupnik i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule Peđa Grbin izrazio je danas negodovanje što je SDP-ova gradska vijećnica Ornela Grujić-Cukon, dosadašnja voditeljica Službe za financijsko upravljanje i kontrolu pulske Opće bolnice, smijenjena s te dužnosti samo dan nakon što se na sjednici Gradskog vijeća kritički osvrnula o stanju u bolnici.

Nju je, kako je danas obznanjeno, bez obrazloženja smijenio ravnatelj bolnice dr. Lems Jerin te na njeno mjesto postavio Radojku Trkulju, dosadašnju rukovoditeljicu Službe za ekonomske poslove OB Pula.

"Ovo samo pokazuje kako se postupa s našim članovima, pogotovo onima koji upozoravaju na nepravilnosti u radu bolnice", kazao je Grbin na konferenciji za novinare.

Dodao je da ako je ravnatelja nešto trebalo uznemiriti onda je to njegova izjava da se bolnicom nije upravljalo dobro, što uostalom, kako je rekao, "misle i svi građani Pule".

"Na Gradskome vijeću raspravljalo se o stanju bolnice, a kolegica Grujić Cukon i ja osvrnuli smo se na probleme poput rada na dvije lokacije, premali limit, ali i na to da se moglo bolje upravljati bolnicom, pogotovo u segmentu javne nabave", istaknuo je Peđa Grbin.

Dodao je kako očito Upravnom vijeću bolnice i ravnatelju ne smeta što je županijski službenik Dario Mezulić član Povjerenstva za javnu nabavu bez obzira što je višestruko osuđen za povredu dužnosti i krivotvorenje dokumenata.

"Umjesto da razgovaramo o budućnosti grada i kako ga unaprijediti, mi se moramo osvrnuti na takve postupke prema našim članovima", zaključio je Grbin.

Pulska dogradonačelnica Vera Radolović ocijenila je "strašnim da se u današnje vrijeme, nakon nečijeg neslaganja, nekoga smjenjuje odnosno razrješuje s dužnosti.

"Ovaj postupak ostavlja sumnju na mnogo toga. To je drsko i bezobrazno, to je zapravo političko kadroviranje", poručila je Radolović misleći pri tome na poteze IDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙