FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor neće se žaliti na odluku o isključivanju iz HDZ-a

ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako se ne namjerava žaliti na odluku Visokog časnog suda da ju se isključi iz HDZ-a, ocijenivši kako je njezino izbacivanje iz stranke politička odluka koju je donijelo Predsjedništvo HDZ-a, a da je Visoki časni sud danas samo proveo tu odluku.

"Komu da se žalim? Njima da se žalim?", upitala je Kosor u HTV-ovoj emisiji "Hrvatska uživo".

Ustvrdila je da članovi Vijeća Visokog časnog suda na današnjoj sjednici nisu željeli poslušati njezine i prigovore njezina branitelja Krunoslava Olujića da je stegovni postupak protiv nje pokrenut protivno Statutu HDZ-a i Zakonu o kaznenom postupku.

"Odmah su sve odbili, a da nisu ni pogledali naše podneske pa čak ni prigovor da nisam dobila poziv, odnosno da na papiru koji sam dobila stoji ime Andrije Mikulića", ustvrdila je Kosor. Ocjenjuje kako takav stav članova vijeća dokazuje da je Visoki časni sud "brzopleto i šlampavo proveo političku odluku koja je donesena davno prije na Predsjedništvu stranke i da su ljudi koji su tamo sjedili samo trebali provesti tu odluku".

Riječi predsjednika vijeća Visokog suda časti Florijana Borasa da je bila neaktivna u Klubu zastupnika Kosor je nazvala tragikomičnima. "Neka pogleda evidenciju mog dolaska u Hrvatski sabor! Meni se prigovara da ne radim, a Tomislav Karamarko javno je rekao da da neće dolaziti u Sabor, u kojem prima plaću, jer ima drugoga posla", poručila je Kosor.

Odbacila je i tvrdnje da je u javnim istupima kritizirala tijela i ustroj stranke, ističući kako je samo branila sebe i stranku od optužbi da je HDZ bio dekroatiziran i detuđmaniziran te zapušten.

"Samo sam govorila da to nije istina, da se u vodstvu HDZ-a nismo odricali Tuđmana, da ja nisam 1994. s Mesićem i Manolićem otišla iz HDZ-a i da nisam bila u izbornom stožeru Stjepana Mesića te da se oni koji su bili toga ne trebaju sramiti", tumači Kosor.

Svoje izbacivanje iz stranke protumačila je i kao poruku ostalim članovima HDZ-a i saborskim zastupnicima.

Kazala je i da bi vodstvo HDZ-a trebalo ozbiljno shvatiti poruku Branka Vukelića koji je jučer istupio iz stranke, a komentare iz HDZ-a koji su Vukelićevu političku poruku protumačili kao poruku teško bolesnog čovjeka, nazvala je besramnima.

Kosor je najavila da će ostati saborska zastupnica, te da neće vratiti mandat, jer je bila nositeljica svih HDZ-ovih lista na prošlim parlamentarnim izborima.

"Radit ću predano svoj posao, kao i do sada, a najviše se bojim podmetanja, poput onih iz vrha HDZ-a da sam na račun stranke kupovala broševe. To je besramno podmetanje, koje se ne radi nikome, a kamoli članici svoje stranke", rekla je Kosor.

Na pitanje očekuje li da će HDZ napustiti i neki drugi zastupnici, Kosor je kazala kako ni danas ni proteklih dana o tome nije razgovarala s kolegama, te da je danas nije nazvao nitko osim Vladimira Šeksa.

Ponovila je da je Šeks ranije potvrdio njezino mišljenje da je postupak pred Visokim sudom časti protivan Statutu HDZ-a, a o čemu su danas razgovarali, nije željela otkriti.

Kazala je i da se neće kandidirati za Europski parlament, a tumačenja da je otvorila osobnu internetsku stranicu kako bi se pripremila za te izbore nazvala je podmetanjima.

"To su podmetanja, kao što su i podmetanja, puno strašnija, na jednom portalu oko mog privatnog života. Na to sam spremna", rekla je Kosor.

Zahvalila je na suradnji svim stranačkim kolegama, osim onih koji su, kaže, protiv nje otvorili politički progon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙