FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Markač: optužnica Perišiću bila je klimava

KARLOVAC, 1. ožujka 2013. (Hina) - General pukovnik Mladen Markač izjavio je danas da je haaška optužnica protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića bila loše sastavljena i klimava, te da je Perišić očekivao da bi mogla pasti.

"Puno sam vremena proveo s Perišićem u haaškom pritvoru i znam da je kod prvostupanjske osuđujuće presude bilo nesuglasja među sucima te je Perišić i očekivao da bi optužnica mogla pasti. Posebno je to vjerovao nakon što smo oslobođeni general Gotovina i ja.

Razlog oslobađajućoj presudi leži u loše obavljenom poslu haaškog Tužiteljstva. Jednostavno rečeno, optužnica je bila loše sastavljena i klimava, kazao je Markač zamoljen da komentira jučerašnju oslobađajuću presudu Momčilu Perišiću.

Novinari su generala Markaća za komentar zamolili na proslavi 22. godišnjice pripadnika policijske specijalne jedinice - karlovačkih "Gromova".

Također su ga pitali hoće li sutra na svoju kuću izvijesiti državnu zastavu na pola koplja kako je to predložio Stožer za obranu Vukovara zbog uvođenja ćirilice, ili to neće učiniti zbog poštivanja Ustava i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

General je odgovorio da o tome ima svoje mišljenje, ali da se ne želi petljati u politiku.

"Svoje ću mišljenje zadržati za sebe. No postavit ću i ja vama pitanje. Što mislite kako bi danas kao država izgledali da je Milan Martić svojevremeno priznao plan Z4 (reintegraciju tzv. SAO krajine u sustav RH). Bi li živjeli sretno, zadovoljno i išli u Europu, ili bismo bili država problem. To je pitanje koje mene muči, a ni na njega ne bi odgovarao, rekao je general Markač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙