FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novosadski "Tamburica fest" 6. ožujka u Zagrebu

SUBOTICA, 28. veljače 2013. (Hina) - Novosadski festival posvećen afirmaciji tamburaške glazbe "Tamburica fest" gostovat će u Zagrebu u srijedu, 6. ožujka, na poziv zagrebačkoga gradonačelnika, najavila je u četvrtak uprava festivala.

"Tamburica fest" predstavit će se zagrebačkoj publici nastupom vrhunskih izvođača na priredbi čiji je pokrovitelj grad Zagreb, prenijela je agencija Tanjug.

"Ova organizacija ima jednostavan koncept i kulturnu misiju. Osim afirmacije tamburaške glazbe, festival je vremenom izgradio i status turističke atrakcije i postao je značajno mjesto za razvijanje tolerancije, uzajamnog povjerenja i prijateljstva na multietničkoj razini", rekao je idejni tvorac festivala i predsjednik Upravnog odbora Jovan Pejčić.

U Zagrebu će se predstaviti glazbenici iz susjednih zemalja, među kojima i tamburaški orkestar "Banjalučki tamburaši", s gostima solistima Natašom Vukojević i Ljubanom Trbojevićem, tamburaški orkestar "Romansa" iz Novog Sada, s gošćom Dankom Ubiparip te varaždinski tamburaški orkestar.

Pred zagrebačkom publikom nastupit će i tamburaški orkestar "Zorule" iz Novog Sada s gostom Sašom Petrovićem, prvakom novosadske opere, kao i tamburaški sastav "Dyaco" iz Đakova, pobjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙