FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije protiv smanjenja plaća

ZAGREB, 28. veljače 2013. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske osudio je danas jednostranu odluku Vlade o smanjenju bruto plaća za sve zaposlene u državnim i javnim službama za tri posto.

Kažu da Vlada ima ovlasti mijenjati koeficijente, ali to do sada nikada nije činila bez prethodnih pregovora s partnerima niti je najava takve odluke bila obznanjena putem medija. Zato odluku smatraju jednostranom i bez presedana u novijoj hrvatskoj povijesti.

Tvrde da odluka pogađa sve zaposlene u državnim i javnim službama, ali ne na jednak način jer će najviše pogoditi one s najmanjim plaćama. Kao primjer navode da će policajcu to biti smanjenje od oko 100 kuna na "čistoj plaći".

Sindikat policije smatra da je Vlada prekršila svoja obećanje da neće zadirati u plaće državnih i javnih službenika.

"Ostalo je sada još samo jedno obećanje koje nije prekršeno - a to je čuvanje radnih mjesta - no pitanje je do kada", kažu u SPH te najavljuju nastavak konzultacija među sindikatima na kojima će se odlučiti o konkretnim sindikalnim akcijama.

Smatraju da bi se sindikalnoj borbi trebali pridružiti svi zaposleni u državnim i javnim tijelima - od škola, bolnica, pravosuđa, carine, poreznika, fakulteta...

"Obranimo prava zaposlenih u državnim i javnim službama jer doprinosa nam je već dosta i previše ih je bilo", zaključuje se na kraju priopćenja SPH koji poziva sindikate na jedinstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙