FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. veljače

ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 28. veljače:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je 11 uredbi kojima Vlada za tri posto smanjuje koeficijente za obračun plaće svih državnih službenika i namještenika (uključujući Poreznu upravu, Carinsku upravu, policiju, službu vanjskih poslova) te službenika i namještenika u javnim službama. Navedeno smanjenje koeficijenata ne odnosi se samo na određena radna mjesta u sustavu obrazovanja (koeficijenti za obračun plaće uvećani su im za šest posto, te potom umanjeni za tri posto). Na dnevnom redu je i više prijedloga zakona koji se usklađuju s pravnom stečevinom EU, među njima i prijedlog zakona o zaštiti prirode.

ZAGREB - Međunarodna zdravstvena konferencija "Investing for a Healthy Future" - "Ulaganje za zdraviju budućnost" o stvaranju preduvjeta za razvoj projekata u zdravstvu, povezivanju strateških i financijskih partnera te poticanju poduzetništva. Na konferenciji će biti predstavljeni konkretni projekti i potencijalni ulagači u hrvatsko zdravstvo. U kontekstu ulaska Hrvatske u EU, pokušat će se, kako je najavljeno, dati odgovor na pitanje ima li domaće zdravstvo potencijala za komercijalne projekte koji će donijeti zaradu i nova radna mjesta ili je osuđeno na preživljavanje i stagniranje trošenjem novaca iz državnog proračuna. Jedna od tema bit će i kako privući strana ulaganja u turizmu zdravog života. Na otvaranju konferencije nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović (9,15 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Perspektive financiranja uključivanja Roma iz izvora EU" koja se održava u okviru predsjedanja Republike Hrvatske međunarodnom inicijativom Desetljeće za uključivanje Roma 2005.-2015. Konferenciju će otvoriti potpredsjednik vlade i nacionalni koordinator Desetljeća za uključivanje Roma Neven Mimica (8,30 sati, Hotel International, Miramarska 24)

ZAGREB - Obilježavanje 24. obljetnice javnog predstavljanja programskih načela Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na kojemu će nazočiti i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (9 sati, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Josipa Jelačića 7/1)

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu predstojećih lokalnih izbora na kojoj se želi ukazati na pitanje političke participacije žena s naglaskom na položaj žena pripadnica nacionalnih manjina. Sudionice su kandidatkinja SDSS-a na lokalnim izborima Mirjana Galo, zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi, a moderatorica je izvršna direktorica Centra za ženske studije Rada Borić (13,30 sati, Memorijalni stan M. J. Zagorke, Dolac 8).

ZAGREB - Misu zahvalnicu za papu Benediktu XVI., koji napušta dužnosti na čelu Katoličke crkve, predvodit će u zagrebačkoj katedrali pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško (18 sati, Katedrala, Kaptol). Nakon euharistijskog slavlja obnovit će se spomen na Papin pohod Zagrebu, pomoću jednosatnoga sažetka video zapisa njegova boravka među hrvatskim vjernicima.

ZAGREB - U Muzeju grada Zagreba otvara se izložba o povijesti zagrebačkog ljekarništva "Ja, Jacobus apothecarius – od štacuna do industrije". Zagrebački su ljekarnici sve do 1872. godine smatrani obrtnicima, a još su u srednjem vijeku dobivali razne povlastice i povelje. Izložba će biti otvorena do 28. travnja ove godine (19 sati, Muzej grada Zagreba, Opatička 20)

ZAGREB - Predstavljanje knjiga Đure Vidmarovića: Hrvati Boke kotorske kroz povijest (sjećanja i zaboravi) i Hrvatsko-židovske teme. Knjige će predstaviti Zvonimir Janović, Ljiljana Dobrovšak, Nevenka Nekić i Spomenka Podboj (12 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4)

ZAGREB - U povodu proljetnog festivala Jazz.hr /proljeće konferenciju za novinare održat će predstavnici Hrvatskog društva skladatelja, Jazz klub "Zagreb" i Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" (12 sati, predvorje male dvorane Lisinski, Trg S. Radića 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙