FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINT: poziv za dodjelu bespovratnih sredstava manifestacijama

ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava manifestacijama u ovoj godini, koje će biti otvoren do 8. ožujka, a namijenjen je jedinicama lokalne, odnosno regionalne samouprave, turističkim zajednicama, nacionalnim sportskim savezima, umjetničkim organizacijama, zadrugama, trgovačkim društvima, javnim ustanovama te ustanovama u kulturi i obrtima.

Kako su izvijestili iz Ministarstva, pri odluci o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava, uzimat će se u obzir karakter manifestacije, dodatni turistički sadržaji i popratna događanja, imidž mjesta i broj posjetitelja, mjesto i vrijeme održavanja manifestacije te njeno trajanje, medijska pokrivenost i drugi učinci.

Ministarstvo turizma odobravat će sufinanciranje do 50 posto opravdanih troškova manifestacije, pri čemu će polovicu odobrenog iznosa isplatiti nakon potpisivanja ugovora, a ostatak po dostavi financijskog izvješća i dokaza o namjenskom utrošku odobrenih sredstava.

Cilj potpore manifestacijama, navode iz Ministarstva, je razvoj i unaprjeđenje turističke ponude kroz organizaciju kulturnih, gastronomskih, enoloških, zabavnih, sportskih i drugih manifestacija, kao glavnog motiva dolaska u turističku destinaciju te u cilju povećanja ugostiteljskog i drugog turističkog prometa posebice u razdobljima izvan glavne turističke sezone.

Na ovaj se javni poziv ne mogu prijaviti subjekti koji u prethodne tri godine nisu izvršili ugovorne obveze prema Ministarstvu turizma ili su nenamjenski trošili ranije dodijeljena bespovratna sredstva.

Bespovratna sredstva iz ovog programa mogu se koristiti za najam opreme (audio i vizualna tehnika, pozornica i sl.) i nabavu potrošnog materijala vezanih za organizaciju manifestacije, zatim najam prostora za održavanje manifestacije, prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača, za honorare i troškove smještaja te putne troškove izvođača i vanjskih suradnika, troškove promocije, usluge zaštitarske službe te druge opravdane troškovi neposredne organizacije manifestacije.

Ministarstvo turizma pritom zadržava pravo praćenja realizacije projekta, kao i kontrolu namjenski utrošenih sredstava.

Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava biti će donesena najkasnije u roku 45 dana od krajnjeg roka za podnošenje prijave, a popis korisnika s iznosom i namjenom dodijeljenih sredstava Ministarstvo će objaviti na svojim mrežnim stranicama u roku od 15 dana od odabira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙