FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: U napadu talibana na vojni autobus šestero ranjenih

KABUL, 27. veljače 2013. (Hina/AFP) - Afganistanski talibani preuzeli su odgovornost za bombaški napad što su ga u srijedu ujutro počinili u blizini vojnog autobusa na zapadu Kabula u kojemu je šest osoba ranjeno, izvijestile su vlasti.

Sedik Sediki, glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je u tom napadu ranjeno šest osoba, pet vojnika i civil, a isti broj je naveo i Zahir Azimi, glasnogovornik ministarstva obrane.

Bombaš samoubojica nije uspio ući u autobus dok je polazio. Tada je počeo trčati za autobusom i ubrzo je aktivirao svoj eksploziv, rekao je visoki izvor u afganistanskoj sigurnosnoj službi.

Izgred se dogodio na velikoj prometnici na zapadu Kabula koju je policija poslije zatvorila, izvijestio je fotograf agencije France Pressea s mjesta događaja.

Glasnogovornik talibana Zabiulah Mudžahid rekao je da je u napadu "ubijeno 17 vojnika a više od tog broja je teško ranjeno". Pobunjenici obično preuveličavaju broj žrtava u svojim napadima.

Nakon otprilike mjesec dana bez bombaškog napada u Afganistanu, od konca siječnja do konca veljače, ovo je treći takav napad od nedjelje.

Pobuna koju predvode talibani još nije ugušena, usprkos 11-godišnjoj nazočnosti međunarodnih snaga i činjenici da je u jednom trenutku na terenu bilo raspoređeno više od 130.000 inozemnih vojnika.

Dok se glavnina od preostalih 100.000 vojnika vraća kući do konca 2014., talibani, najaktivniji na jugu i na istoku zemlje, sve češće napadaju domaće sigurnosne snage koje bi nakon odlaska međunarodnih snaga trebale preuzeti brigu za sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙