FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 27. veljače

ZAGREB, 27. veljače 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 27. veljače koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Na prezentaciji Zakona o zaštiti prirode na kojoj će ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović predstaviti najznačajnije odredbe novog zakona i odgovarati na pitanja (13 sati, predviđeno trajanje prezentacije je 45 minuta; Vlada, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljena zdravstvena konferencija koja će se baviti mogućnostima hrvatskoga zdravsta da i zarađuje; pitanjem je li hrvatsko zdravstvo spremno za kvalitetan ulazak u EU, kako pokrenuti investicije u turizmu zdravog života i dr. Zdravstvena konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i u partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca te u suradnji sa Američkom gospodarskom komorom i Infoarenom. u njenom okviru ovoga tjedna će se održati dva stručna skupa: Međunarodna konferencija ''Investing for a healthy future'' koju zajednički priređuju "Health Finance&Investment Forum" (HFIF) i Nacionalni forum te treći Nacionalni forum pod nazivom ''Health inWest'' (11 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavljanje EU projekta "Europska mreža gradova za povoljnije poduzetničko okruženje (European cities network for business friendly environment)" za koji je Zagreb kao koordinator dobio bespovratna sredstva od Europske komisije u okviru programa Europa za građane. U uvodnom dijelu prisutne će pozdraviti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenik gradonačelnice Varšave Michal Olszewski, a projekt će predstaviti pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, predstavnici Službe za europske integracije i fondove i savjetnica Ureda za strukturne projekte i strategiju Grada Kielce Natalia Luba – Chudzik. Konzorcij Projekta čini sedam europskih gradova koji će kroz projekt razmijeniti najbolju praksu i iskustva u mjerama poticanja samozapošljavanja i poduzetništva kao generatora gospodarskog razvoja i stvoriti platformu za daljnju suradnju umreženih gradova u korištenju fondova Europske komisije (12 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Radnici Diokija prosvjedovat će na Markovom trgu zbog neisplate sedam zaostalih plaća i otpremnina, a prosvjed organizira Sindikat naftnog gospodarstva. Organizatori prosvjeda očekuju više stotina prosvjednika iz zagrebačkog Diokija i Dina Petrokemije na Krku, koji će tražiti od Vlade ispunjavanje obećanja o isplati sedam zaostalih plaća i otpremnina, te pronalasku strateškog investitora koji bi trebao ponovno pokrenuti proizvodnju u Dioki Grupi. Prosvjednici će se okupiti u 10,30 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će krenuti na Markov trg, gdje bi prosvjed trebao početi u 11 sati.

ZAGREB - Osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, nakon devetomjesečnog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, izreći će se nepravomoćna presuda u slučaju navodnog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda s namjerom da se izmjeni osuđujuća presuda Branimiru Glavašu. Sudac Zdravko Majerović, koji je od svibnja prošle godine tijekom suđenja saslušao 20-ak svjedoka, prvostupanjsku će presudu izreći u 14 sati (Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Georgea Mateljana "Mršavljenje bez dijete - Zdravo mršavljenje s najzdravijim namirnicama svijeta" u organizaciji Udruge Zdravi grad iz Splita i Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Sanja Musić Milanović i Jasna Pucarin Cvetković, stručnjakinje iz područja prehrane sa Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, Željko Petrović iz Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu i direktorica nakladničke kuće Planetopija Marina Kralj Vidačak (11 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Rockefellerova 4).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare izvjestit će o rezultatima sastanka MMF-a i sindikata održanog 26. veljače te obilježavanju 20 godina rada Matice (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

SPLIT - Susret 21. kola Prve HNL Hajduk - Dinamo (19 sati, stadion Poljud).

Dežurni na desku FaH-a:

prije podne: Damir Senčar

poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙